Projekt Rakovicky sa s letom lúči novým singlom Hot Days Like These. Aj keď kultúra v súčasnosti, nie vlastnou vinou, kolabuje, líder Marek Rakovický a producent Oliver Fillner, stihli vytvoriť atmosferický videoklip.

Obrazové stvárenenie piesne Hot Days Like These si sami natočili vo vlastnej réžii v rakúskom Neusiedl am See a v Marekovej rodnej Bratislave. "Pocitovka, v ktorej sa prechádzam Bratislavou presne tými miestami, kde som chodieval ako malý chlapec a spomínam na časy 20 rokov dozadu, je popretkávaná zábermi tzv. rakúskeho mora, kam rád chodievam momentálne," prezradil Marek Rakovický.


V piesni nie je počuť len jeho špecifický a nezameniteľný hlas, ale aj zatiaľ neznámy ženský vokál. Skladba Hot Days Like This sadla ako uliata mladej Nine Baluškovej. Svojím hlasom totiž dodáva piesni tú správnu atmosféru, o ktorú hudobne aj obrazovo chalanom z Rakovicky išlo. "Spolupráca s Ninou bola veľmi vydarená, presne vystihla emóciu piesne. Je veľmi talentovaná a určite s ňou ešte budeme spolupracovať," uzavrel Rakovický.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Mário Vasko. Text správy sme upravili.