Divácke hlasovanie v populárnej speváckej šou tentokrát prinieslo poriadny rozruch. Ako prvá na základe neho vypadla skvelá Lillie McCloud, ktorá bola favoritkou mnohých slovenských divákov, keďže dlhé roky pôsobila na Slovensku. Vzápätí sa v boji o záchranu stretli favoriti dievčenskej a chlapčenskej kategórie – Rion Page a Josh Levi.

Keď sa Lillie McCloud po prvý raz postavila pred porotu, podarilo sa jej šokovať ju hneď dvojnásobne. Po prvé jej nikto nechcel uveriť jej vek, na ktorý ani zďaleka nevyzerá, a po druhé všetkým prítomným vyrazila dych svojím hlasom, za ktorý ju počas celej súťaže nenazývali inak než divou či bohyňou. "Každého v tejto miestnosti si sa dotkla svojím hlasom," zareagovala bezprostredne po jej prvom vystúpení Kelly Rowland. Avšak aj cesta speváckej bohyne natrafila na svoj koniec, a to v týždni, ktorý bol venovaný téme Big Band. Tým zhasli aj nádeje všetkým tým, ktorí "slovenskej Američanke" držali palce.

minulý týždeň sa diskutovalo o tom, že speváčka s takýmto hlasovým potenciálom by mala siahnuť aj po niečom inom, než po baladách. Lillie si z toho však zrejme ťažkú hlavu nerobila, alebo si do toho, čo má rada, jednoducho nechcela nechať takýmto spôsobom zasahovať. Preto aj tento týždeň ponúkla baladickú pieseň - jazzový štandard Summertime vo verzii speváčky Ellie Fitzgerald, čo zjavne spôsobilo, že diváci vo svojom hlasovaní už nereagovali na jej kvality, ale skôr na určitú stagnáciu, či predvídateľnosť jej inak výborných vystúpení. "Som naozaj šťastná. Nechcela som odísť, ale naučila som sa tu veľa vecí a som dobrá. Boh vie, čo robí," povedala speváčka po vyhlásení výsledkov.

 
Favoriti ďalších dvoch kategórií bojovali o záchranu
 

Tvárou v tvár stáli vypadnutiu aj dvaja podstatne mladší speváci, ktorí patria vo svojich kategóriách snáď od začiatku súťaže k favoritom. Porotcom sa tentoraz rozhodovalo mimoriadne ťažko. V stave, kedy Paulina Rubio a Kelly Rowland označili na vypadnutie Rion Page, a Demi Lovato naopak Josha Leviho, sa i Simon Cowell po veľmi dlhých úvahách rozhodol pre Josha, čím zostal stav vyrovnaný. Svojím rozhodnutím vyraďovanie dostatočne zdramatizoval, pretože o mene vypadávajúceho v takomto prípade rozhoduje to, kto z dvojice dostal menej hlasov od divákov. Menšej podpory sa dočkal tento týždeň Josh Levi, čo pre neho znamenalo tentoraz už definitívny odchod zo súťaže. Už ho žiadna divoká karta nevráti späť.  

Paradoxne však Rion Paige i Josh Levi podali tento týždeň natoľko presvedčivé výkony, že ich porotcovia vyniesli do nebies. Dnes už vypadnutý Josh spieval song Bruna Marsa Treasure. "Vpustil si nás tento týždeň do svojho sveta a bolo úžasné to sledovať. Máš v sebe toľko charizmy," jasala Kelly Rowland. Demi Lovato bola dokonca toho názoru, že Josh v súťaži ešte nikdy nezažiaril tak, ako práve týmto vystúpením.  


O nič menej nadšených slov si nevypočula ani Rion Paige. "Bolo to absolútne perfektné. Toto je presne to, čo som chcel v súťaži vidieť. Chcel som vidieť niekoho, kto sa môže prispôsobiť viacerým štýlom, kto môže každý týždeň rásť," nešetril chválou Simon Cowell, ktorý ešte dodal, že to bolo najlepšie vystúpenie.  


Po týchto výkonoch tak mohli byť pre porotcov rozhodujúce songy, ktoré obaja súťažiaci spievali v rámci snahy o záchranu, no ani tie im moc nepomohli, keďže sa obom v zásade vydarili. Treba uznať, že tento týždeň to skutočne nemali ľahké pri tak výrazných osobnostiach akými Rion Paige a Josh Levi v tejto súťaži určite sú – zohľadňovať doterajšie pôsobenie v súťaži, vlastné sympatie k súťažiacim, obľúbenosť zo strany publika, predpoklady do budúcna v rámci uplatnenia sa v hudobnom šoubiznise, poprípade ešte ďalšie iné špecifiká. Je však rozhodnuté a Rion Paige pokračuje ďalej. Favoriti postupne súťaž opúšťajú, bude zaujímavé sledovať, ako sa po takto zamiešaných kartách bude súťaž ďalej vyvíjať.  


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Thexfactorusa.com

Súvisiaci interpreti: Nicole J. McCloud