Jeden z najúspešnejších britských popových spevákov posledných dvoch dekád sa v rámci svojho aktuálneho svetového turné na jar vráti do Európy. Počas jesene bol k slovenským fanúšikom najbližšie vo Viedni, no pri pokračovaní šnúry na jar 2018 nevynechá ani Bratislavu. Koncert sa uskutoční 10. mája 2018 v NTC.

James Blunt fanúšikom predstaví svoj aktuálny album The Afterlove, na ktorom spolupracoval s tímom skúsených spolupracovníkov. Prvý singel Love Me Better preňho dokonca napísal Ed Sheeran. Singel zaznamenal veľký úspech v Anglicku, Francúzsku, Švajčiarsku, ale aj v Čechách a na Slovensku. S tvorbou piesne Bartender mu pomohol americký skladateľ a producent Teddy Geiger a na štyroch skladbách sa autorsky a producentsky podieľal Ryan Tedder z kapely One Republic.


43-ročný Blunt, ktorá je bývalým vojakom, predal celosvetovo viac ako 20 miliónov kópií albumov, pričom jeho debut Back To Bedlam sa stal vo Veľkej Británii najpredávanejšou nahrávkou nultých rokov 21. storočia. Je držiteľom dvoch Brit Awards, dvoch Ivor Novello Awards, dvoch MTV Video Music Awards a piatich nominácií na Grammy.

James Blunt v Bratislave vystúpi už tretíkrát. Premiéru mal v roku 2008 v Inchebe, potom prišiel na jeseň 2014 a milo prekvapil koncertom plným prekvapení. Snáď nesklame ani do tretice.

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Ďuriš z agentúry Amadeus. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: James Blunt