Český pesničkár Tomáš Klus vystúpi v nedeľu večer so svojou Cílovou skupinou v sprievode Janáčkovej filharmónie v bratislavskej NTC Aréne. V rámci turné k albumu Klusymfonie, ktoré spevák a filharmonici odštartovali v pondelok v Ostrave, sa okrem bratislavského koncertu predstavia začiatkom decembra ešte v Pardubiciach a v Prahe.

Na bratislavský koncert sa sympatický spevák podľa vlastných slov už veľmi teší. "Bude to zároveň pompézne a obrovské, ale aj veľmi intímne. Tá hudba vás zasiahne rovno do srdca," povedal pre agentúru SITA. Na koncerte predstavia piesne v novom šate, v aranžmánoch Jana Stibůrka. Väčšina skladieb, ktoré spoločne priniesli v prvý novembrový deň aj na albume Klusymfonie, stojí podľa Klusových slov čisto na jeho hlase, odkaze jednotlivých textov a na zvuku orchestra.

Celkový dojem na koncerte zároveň dotvorí spevákova vizáž. "Fanúšikovia ma uvidia v smokingu, čo je podľa mňa už dosť zážitok a budem skoro celý čas v topánkach," zasmial sa. "Nenechám sa ale úplne zviazať, motýlik po čase odletí. Ja to inak neviem, potrebujem sa trošku obnažiť. Je to pre mňa prejav nejakej vnútornej slobody, len tak ma niečo predsa neskrotí...,“ priznal. „Ide však najmä o tú hudbu a to bude veľmi silný zážitok. Všetkých srdečne pozývam," uzavrel Klus.

Vstupenky:  

Zdroj: SITA
Foto: Tomáš Třeštík

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus