Krásne skladby, večer plný radosti a emóciami nabitá atmosféra. Tak vyzeral nedeľný (27.11.) koncert vianočného turné Márie Čírovej v Topoľčanoch. Viac ako dvojhodinové vystúpenie bol prvým z trinástich vianočných koncertov, ktoré sa po ohlásení turné vypredali doslova za pár hodín.


Mária Čírová
pripravuje pre svojich fanúšikov vianočné koncerty už desať rokov. Unikátne hudobné stretnutia znamenajú pre mnohých stálych návštevníkov po celom Slovensku doslova začiatok Vianoc. V prvú adventnú nedeľu zaspievala fanúšikom v Topoľčanoch a odštartovala tak svoje vypredané turné.

"Moji milí, s ktorými som mala možnosť prežiť prvý adventný koncert. Nesmierne ďakujem za nádherne prežitý čas. Nikdy na to nezabudnem, ako ste krásne spievali. Boli ste neuveriteľní. Ďakujem z celého srdca za mimoriadne nádhernú atmosféru. Keď som schádzala z pódia, tak som zistila, že som spievala takmer dve a pol hodiny. Zabudla som na čas, bolo mi s vami úžasne. Cítim sa tu ako doma. Ďakujem, že ste a že mi svietite na mojej ceste," poďakovala speváčka návštevníkom koncertu. Na turné s názvom Moje Vianoce vystupuje so svojou vianočnou kapelou, sláčikovým kvartetom, vokalistkami a detským zborom Radosť.

Obnovená tradícia vianočného turné

Vianočný koncert Márie Čírovej ponúka obľúbené skladby z oboch jej vianočných albumov ako Do noci tichej, Štedrý večer alebo Vianoce krásne sú, ale aj tradičné slovenské a svetové koledy v špeciálnych úpravách. Nechýbajú však ani hity ako Unikát, Búrka, Kto vie, Chýbaš alebo Slobodná. "Neskutočne sa teším, že po dvoch rokoch môžeme opäť nadviazať na našu tradíciu a stretnúť sa naživo v tej našej príjemnej rodinnej atmosfére," teší sa Mária.

Vstupenky na turné sa vypredali doslova za pár hodín, a tak sa speváčka rozhodla niekoľko koncertov pridať. Posledným pridaným mestom vianočného turné sa stala Nitra. "Som veľmi šťastná, že sa nám podarilo nájsť sálu, v ktorej vytvoríme atmosféru Vianoc, pokoj, lásku, harmóniu, radosť. Môj úplne prvý vianočný koncert som totiž odohrala v nitrianskej synagóge pred 10 rokmi. Potom som roky koncertovala v nádhernom hoteli na Zobore, kde by sme sa už ale všetci nezmestili. Teším sa na vás na novom mieste. Keď som prvýkrát uvidela aulu SPU, oči mi zažiarili, áno, toto miesto je pre naše stretnutie viac než fantastické. Všetky koncerty sa vypredali za pár hodín, bolo to neuveriteľné prekvapenie. Som za to vďačná, je to pre mňa veľmi vzácne a budem z toho žiť celý život," priznáva.

Obľúbená speváčka miluje adventné obdobie, samotné Vianoce a Štedrý večer. V rodine Márie Čírovej sa Vianoce začínajú zažatím prvej sviečky na adventnom venčeku. "Vraciam sa zakaždým do svojho detstva, kedy sme sa s rodičmi veľa rozprávali o láske, o porozumení, o odpustení. Aké je v živote veľmi dôležité, aby sme sa mohli pohnúť ďalej. Varili sme si spolu, piekli koláčiky, zdobili stromček, upratovali a veľa si spievali. Dnes viem, že tieto spomienky sú ten najvzácnejší vianočný darček, aký som v živote mohla dostať. Myslím, že to je práve ten impulz, prečo robím vianočné koncerty. Prostredníctvom pesničiek túžim ľudí povzbudzovať, vnášať im do života nádej, lásku a mier."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z NK Factory. Text správy sme upravili. Všetky informácie nájdete na www.mariacirova.sk.

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová