Skupina Rudimental zverejnila videoklip k singlu These Days. Na novinke, ktorá vyšla pred niekoľkými dňami, hosťujú Jess Glynne, Dan Caplen a Macklemore.

Londýnska partička elektronických producentov ponúka v krátkom čase ďalší singel. Pravidelne pritom strieda klubovejšie tanečné kúsky s piesňami určenými primárne pre rádiá a streamingové služby. V These Days sa po boku Rudimental vracia na scénu speváčka Jess Glynne, ktorej kariéru lemuje rad úspešných hosťovačiek aj vlastných piesní. Ďalšími hosťami sú neosoulový spevák Dan Caplen z londýnskeho Brixtonu a americký raper Macklemore.

Všetci zúčastnení sa objavujú aj vo videu, ktoré režisér Johnny Valencia poňal ako milostný príbeh. Ústrednú dvojicu si zahrali Jess Glynne a Ben Haggerty alias Macklemore. Natáčanie prebiehalo v Londýne a Seattli. Rudimental si úspešne počínajú ešte s predchádzajúcim hitom Sun Comes Up, Macklemore zase boduje so skladbou Glorious, ktorú venoval svojej babičke k 100. narodeninám.


Londýnska formácia Rudimental, ktorú tvoria Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor a DJ Locksmith, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. Do širšieho povedomia sa dostali v roku 2012 vďaka skladbe Feel The Love, ktorú nahrali s Johnom Newmanom. Pieseň sa umiestnila na prvej priečke britského singlového rebríčka a formácia vďaka nej získala nomináciu na BRIT Award.

V apríli 2013 vydali debutovú štúdiovku Home, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú okrem spomínanej skladby Feel The Love aj single Spoons, Not Giving In, Right Here, Free, Powerless, Give You Up alebo tiež hit Waiting All Night (feat. Ella Eyre), za ktorý získali BRIT Award. Ich ostatný album z roku 2015 sa volá We The Generation.

Zdroj: TASR, SITA, Hudba.sk
Foto: Warner Music

Súvisiaci interpreti: Rudimental