Putovný festival elektronickej hudby Electronic Beats ohlásila značka Telekom na 12. mája v nových industriálnych priestoroch bratislavskej Refinery Gallery vo Vlčom hrdle. Do programu, k doteraz potvrdeným menám Woodkid, Asteroid Galaxy Tour a UNKLE Sounds, oddnes patrí aj meno špeciálneho hosťa.

Friendly Fires na festival Electronic Beats bez debaty patria. Partia okolo speváka Eda Macfarlana vydala dva albumy - zaujal už eponymný debut z roku 2008 a vlaňajšia štúdiovka s názvom Pala pozíciu kapely potvrdila. Obe nahrávky podľa hudobnej kritiky patria k tomu najlepšiemu, čo súčasná indietronika ponúka.

Za svoje "hnacie motory" označujú hudbu berlínskej legendárnej značky Kompakt, tvorbu hrdinu druhej vlny detroitského techna Carla Craiga a neskutočne zábavnú zmes štýlov, akú vie namiešať iba pán hudobník – Prince. Výsledkom týchto vplyvov je inteligentná tanečná hudba, ktorá pre svoju organickosť chytí za srdce fanúšikov funku a disca, no zároveň dokážu Friendly Fires ponúknuť aj kvality undergroundovej elektroniky - pulzujúce rytmy a energiu klubovej žúrky.

Friendly Fires - Blue Cassette (live - Lightbox Session, 2011)

Jarná edícia Electronic Beats bude teda silno konkurovať tej jesennej, ktorá hostila mená ako Apparat band, Lamb či WhoMadeWho a bola beznádejne vypredaná už týždeň pred začiatkom akcie. Istotu vstupu na Electronic Beats 2012 môžete získať už dnes len za 13 eur cez online predpredaj Tixy.sk. Zákazníci Telekomu sa môžu k lístkom dostať ešte lacnejšie prostredníctvom programu Telekom Benefit za 7 eur.

Pre tých, čo majú pevné nervy a obľubu v adrenalíne, pripravili organizátori hneď niekoľko súťaží. Facebook stránka Electronic Beats SK okrem toho, že prináša vždy najaktuálnejšie informácie o akcii, už v pondelok ponúkne aj dve vstupenky. Ďaľšie sa neskôr budú dať vyhrať vo vysielaní Rádia_FM. 

Electronic Beats Festival 2012
sobota, 12. mája - Refinery gallery (Vlčie hrdlo 1, Bratislava)

Lineup:


Woodkid
The Asteroids Galaxy Tour
UNKLE Sounds
Friendly Fires

Friendly Fires - Kiss of Life

Friendly Fires - Hurting

Friendly Fires - Hawaian Air

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marián Mitaš, PR manažér podujatia. Pre aktuálne informácie si vyhľadajte "Electronic Beats SK" na Facebooku alebo na Twitteri.