Severoírska skupina Therapy? vydáva svoj trinásty štúdiový album A Brief Crack of Light. Nahrávku skupina predstaví aj v Bratislave na koncerte, ktorý sa uskutoční 31. marca v Majestic Music Clube.

Therapy? sa v sobotu postavia na pódium o desiatej, no už o ôsmej koncert rozbehne bratislavská skupina Heretix, ktorú založili bývalí hráči známych punkových skupín Zóna A a Lord Alex. O deviatej bude nasledovať košická kapela Kolowrat, ktorej tvorba je síce o poznanie jemnejšia ako produkcia hlavnej hviezdy večera, no napriek tomu majú skupiny k sebe blízko. Podľa speváka a textára kapely Rasťa Rusnáka je napríklad Troublegum (1994), doteraz najslávnejší album Therapy?, jednou z najlepších nahrávok 90. rokov.

Práve Troublegum bude popri novom albume tvoriť podstatnú súčasť bratislavského koncertu Therapy?, ktorí sa svojou novinkou vracajú ku koreňom. "Therapy? mali vždy svoju úroveň, no tento album má v sebe niečo špeciálne. Ako keby skupina na sebe popracovala, vstrebala nové vplyvy a samú seba znovuobjavila," píše server Love It Loud.

Pre trojicu zo severoírskeho Ballyclare pôjde už o druhé vystúpenie na Slovensku - to prvé sa konalo pred takmer dvadsiatimi rokmi v Účku pod hradnou skalou. V tom čase išlo ešte o pomerne neznáme zoskupenie, ktoré svet zatiaľ neobjavil. Už zakrátko však nasledoval ostrý útok na hitparády, rotácie na MTV a milióny predaných nosičov.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole.

Foto: Myspace.com/therapyquestionmark

Súvisiaci interpreti: Therapy?