Britský hudobník Elton John a jeho dlhoročný partner, filmár David Furnish, sa chcú zosobášiť. Pre britský magazín Attitude to uviedol samotný Furnish, pričom dodal, že s Johnom cítia, že je to ich povinnosť.

"Chceme, aby všetci vedeli, že to je vec, o ktorej snívalo množstvo gejov," vyhlásil 51-ročný režisér pri príležitosti prvých svadieb gejov, ktoré sú v Anglicku legálne od dnes. "Myslím, že je veľký rozdiel medzi oslovením partner a manžel. Partner je neosobné slovo a neopisuje adekvátne lásku, ktorú medzi sebou máme," vysvetlil Furnish dôvod, prečo sa s Johnom rozhodli vziať. Pár bol tiež jednou z prvých dvojíc, ktoré v roku 2005 uzavreli registrované partnerstvo, a to v rovnaký deň ako ich v krajine povolili.

Jednu milú povinnosť si však klavírny virtuóz Elton John už splnil. Pred piatimi dňami vydal remastrovanú verziu svojho siedmeho štúdiového albumu Goodbye Yellow Brick Road. Stalo sa tak hlavne z dôvodu 40. výročia vydania nahrávky. Novinka obsahuje okrem pôvodného tracklistu aj bonusový disk s coverziami, na ktorých je počuť Fall Out Boy, Emeli Sandé, The Band Perry, Eda Sheerana, ale aj rapera Wale či speváka Miguela.


Zdroj: Hudba.sk (SITA, Femalefirst.co.uk)
Foto: AP Photo/Evan Agostini

Súvisiaci interpreti: Elton John