Z albumu Labyrint vychádza ďalší, v poradí už siedmy singel s názvom Stoj. Aj toto číslo potvrdzuje výnimočnosť nahrávky, z ktorej predchádzajúcich šesť singlov dosiahlo na najvyššie priečky rebríčka hranosti slovenských skladieb v rádiách. O popularite skupiny Peter Bič Project svedčil aj záujem o jarné turné, to sa však pre koronavírus prekladá na druhú polovicu roka.

V čase výroby videoklipu k singlu Stoj, ktorý natočil Jakub Mahdal, sa skupina Peter Bič Project pripravovala na svoje jarné Labyrint Tour 2020. Nakoniec je ale všetko inak a videosingel vychádza v čase, kedy kapela oznamuje presunutie koncertov na jesenné mesiace.

"Pieseň Stoj je náš prvý spoločný duet, ktorý sme spolu s Viki aj zložili. Vlado Krausz k nej napísal text a veľmi vystihol myšlienku a pocit, ktorý sme do toho dali. Videoklip sme nahrávali v Prahe so známym a momentálne asi najvyhľadávanejším režisérom Jakubom Mahdalom. Myslím si, že jemu sa tiež podarilo vystihnúť náladu piesne," charakterizuje skladbu Peter Bič.

Speváčka Viktória Vargová má podobný názor: "Som veľmi rada, že Peter začal spievať. Vždy sa mi páčila jeho farba hlasu, aj to, ako naše hlasy znejú spolu. Na poslednom albume Labyrint tak máme niekoľko duetov, z ktorých mám veľkú radosť. Od fanúšikov dostávame na skladbu Stoj množstvo krásnych reakcií a veľmi sa teším, že im môžeme predstaviť videoklip. Jakub krásne zachytil atmosféru tejto piesne a myslím, že sa to celé pekne spojilo, hudba s textom aj s videoklipom."


"Od prvej chvíle, kedy som si vypočul pieseň, som vedel, že klip musí byť čiernobiely a postavený iba na vizuále a atmosfére. Reálne zábery na kapelu prelínajú abstrakcie rozliateho atramentu, kde sa pretína čierna s bielou," dodáva autor a režisér videoklipu Jakub Mahdal.

Singel aj videoklip mali vyjsť ako predzvesť jarného turné Peter Bič Project, vzhľadom na vývoj situácie sa však turné posúva na nižšie uvedené termíny. Zakúpené vstupenky zostávajú v platnosti.

Termíny Labyrint Tour 2020:
(koncerty nahrádzajú pôvodne ohlásené jarné turné)

9. 9. - Trnava, Kino Hviezda
10. 9. - Bratislava, Ateliér Babylon
1. 10. - Zvolen, DK Podborová
2. 10. - Trenčín, Piano Club
3. 10. - Martin, Barmuseum
7. 10. - Košice, Kasárne/Kulturpark Kunsthalle (zmena miesta nastala v júli 2020)

Vstupenky:  


Mohlo by vás zaujímať:

Peter Bič oddychuje doma s dcérou a tvorí nové pesničky (rozhovor SITA, marec 2020)

Peter Bič: Strácame súdnosť, niekto niečo povie a hneď tomu uverí množstvo ľudí (rozhovor Hudba.sk, november 2019)

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project