Po úspešnom marcovom koncerte v Moyzesovej sieni v Bratislave, kde ženský komorný zbor Les Sirénes v spolupráci s famóznym Hilaris Chamber Orchestra priniesli hudbu, tanec i divadlo v réžii herečky Renáty Rei Ryníkovej, pod dirigentskou taktovkou Lukáša Kunsta, prichádzajú opäť v plnej sile a s veľkým nasadením.

V nedeľu 16. apríla sa koncert dvanásťčlenného komorného zboru uskutoční v koncertnej sieni Klarisiek v sprievode ženského komorného orchestra The Ladies Ensemble. Krásny ženský sólový soprán sa bude niesť po priestoroch chrámu v podaní Domimiky Hanko. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Túto obrovskú ženskú silu a šarm príde až z Národného divadla Praha vyvážiť nádherný mužský barytón v podaní Pavla Kubáňa. Slovenský operný spevák, ktorý svojím hlasom naplnil mnohé svetové koncertné sály a nakoniec sa usadil v susednej Českej republike, kde sa jeho domovským divadlom stalo Národné divadlo v Prahe.

Kombináciu Kubáňa so Sirénami dal dohromady zbormajster a dirigent Lukáš Kunst. Tak, ako v čase pôstu pred Veľkou nocou siahol na Pergolesiho dielo Stabat Mater (hudobné dielo o utrpení matky Božej pod krížom), na pripravovanom koncerte po Veľkej noci si návštevníci vypočujú Requiem od Gabriela Faurého.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Xénia Ujová zo siete Predpredaj.sk.