Bansko-bystrická kapela Mukatado v týchto dňoch hostí vo svojom rodnom meste známu českú speváčku Lenku Dusilovú. Tá sa rozhodla stráviť na Slovensku týždňovú dovolenku, počas ktorej sa interpreti stretávajú aj v nahrávacom štúdiu.

Výsledkom bude spoločná skladba, ktorá je určite zaujímavým javom, keďže česko - slovenských ženských duetov u nás a ani v susedných Čechách veľa nie je. Žiadnym tajomstvom nie je ani to, že Lenka sa s Jankou Kozákovou a Peťom Dobríkom z Mukatada pozná už niekoľko rokov, dokonca spolu s Davidom Kollerom v roku 2009 pokrstila aj ich debutový album Vo výšinách. Speváčka Mukatada Janka Kozáková sa priznala, že spolupráca s Lenkou je pre ňu veľmi vzácna. 

"Poznáme sa už 12 rokov a už dávno som túžila spraviť s Lenkou nejakú peknú skladbu. Takéto veci treba nechať plynúť a ja si myslím, že ten správny čas nastal práve teraz. Veľmi sa teším na výsledok," povedala Janka z Mukatada. Na pesničke sa textársky podieľal aj Roman "Galo" Galvánek z kapely O.B.D. a bicie v tejto skladbe nahral známy bubeník Martin Valihora, ktorý v nej v súčasnosti tiež pôsobí.

Lenka Dusilová prezradila, že na Slovensko chodí veľmi rada. "Do Bystrice sa vraciam často vďaka dlhoročnému priateľstvu s Jankou a Peťom z Mukatada. A taktiež ma veľmi baví táto krajina. Počas rokov, čo sa s Jankou a Peťom poznáme sme snívali o tom, ako by sme mohli navzájom využiť naše potenciály. Pred rokom som dotiahla do konca jeden z mojich hudobných fragmentov, z ktorého jsme urobili krásny femini duet. Podarilo sa nám tiež uloviť Martina Valihoru, ktorý podporil atmosféru skladby takmer šamanskými bubnami a s textom skladby nám pomohol Galo z O.B.D.," dodala Lenka.

Spoločný duet s Lenkou Dusilovou je zároveň novým singlom Mukatada, ktorý vyjde ešte pred letom a objaví sa aj na ich druhom štúdiovom albume, ktorý kapela vydá na jeseň tohto roka.

Redakciu Hudba.sk informovala Andrea Pivarčiová, PR manažérka skupiny Mukatado. 

Foto: Igor Dian

Súvisiaci interpreti: Lenka Dusilová, Mukatado