Organizátori 22. ročníka maďarského multižánrového festivalu Sziget ohlásili ďalších potvrdených účinkujúcich. Na podujatí, ktoré sa bude konať od 11. do 18. augusta v Budapešti, vystúpi aj americká kapela Blink-182, spevák Cee Lo Green či formácia A Day To Remember.

Fanúšikovia najpopulárnejšej americkej pop-punkovej kapely Blink-182 si museli počkať niekoľko rokov, kým sa organizátorom podarilo dohodnúť ich vystúpenie na Szigete. Kapela, ktorá v priebehu svojej viac ako dvadsaťročnej kariéry predala milióny nahrávok, má množstvo fanúšikov po celom svete. Návštevníci festivalu sa tak môžu tešiť na punkové hymny ako All The Small Things, First Date, I Miss You či The Rock Show.


Päťnásobný držiteľ Grammy Award, kultový skladateľ s výnimočným hlasom, kreatívny producent a filmová hviezda - to všetko je Cee Lo Green. Jeho úžasná sila vychádza z talentu spájať nezameniteľným spôsobom hip-hop s prvkami soulu, čím vzniká chytľavé a moderné R&B. Jeho single ovládli hudobné rebríčky a priniesli mu milióny fanúšikov po celom svete.


Americká kapela A Day To Remember je dnes už stálicou všetkých medzinárodných festivalov tvrdej muziky. Ich hudba je zmesou ostrého metalcoru a pop-punku. Vystúpenie tejto kapely charakterizuje obrovská smršť energie valiaca sa z pódia, ktorú si fanúšikovia užívajú do posledného dychu. Kapela dosiaľ vydala päť albumov, ich ostatný s názvom Common Courtesy predstavia na tohtoročnom Sziget festivale.


Do programu podujatia nedávno pribudla aj formácia Jimmy Eat World z arizonského mesta Mesa. V takzvaný nultý deň festivalu vystúpia aj nemecký raper Casper a housový dídžej Fedde le Grand z Holandska. Uvedení interpreti sa tak pridali k menám ako Outkast, Manic Street Preachers, Queens of the Stone Age, The Prodigy, Lilly Allen, Imagine Dragons, Macklemore & Ryan Lewis či Bastille.

Zdroj: SITA, PR
Fotografiu poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu

Súvisiaci interpreti: Blink-182, Cee-Lo Green