Šiesty štúdiový album Deža Ursinyho Bez počasia vyšiel v roku 1984. Na tomto albume obnovil svoju sprievodnú skupinu Provisorium, pričom jej jadro tvorili členovia skupiny Prognóza Vladimír Kassay (basová gitara) a Ľubo Stankovský (bicie a perkusie), ktorých doplnili Miroslav Veselý (klávesy) a Richard Kroczek (elektrické husle).

Zvuk nahrávky tak získal modernejší elektro-syntetický nádych. Poetika sa však nezmenila, stále je to ten neopakovateľný autorský rukopis dvojice Dežo Ursiny - Ivan Štrpka, ktorý je umocnený originálnym speváckym prejavom lídra. Hoci album nepatrí k vrcholom Ursinyho tvorby, je pevnou súčasťou jeho diskografie a prináša všetko, čím bol jedinečný. V týchto dňoch vychádza jeho reedícia na CD a LP nosiči.

"Bez počasia je môj najobľúbenejší album dvojice Ursiny/Štrpka. Nie preto, že by bol ich najlepší, ale bol to ich prvý album, ktorý som precítil až do hĺbky a stal sa mojou bránou k ďalším Dežovým veciam. Milujem ho pre jeho čistý kryštalický zvuk, pre Ursinyho úsporné ale silné pesničkárstvo a Štrpkove texty, cez ktoré doslova tečie život. Bez počasia je malý veľký album," vyjadril sa novinár a hudobník Peter Bálik.

Zoznam piesní na LP platni:
(na CD je poradie rovnaké)

A1: Bez počasia
A2: Vodná veža
A3: Filmové triky
A4: So synom v zoo
A5: Letní ľudia
A6: Zelená

B1: Ovocie
B2: Odkaz vo dverách
B3: Proti prúdu
B4: Chodník sa kľukatí
B5: Pena
B6: Na pol ucha

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.

Foto: Tomáš Písecký

Súvisiaci interpreti: Dežo Ursiny