Britský hudobník Ed Sheeran ocenil spoluprácu s americkým producentom, raperom a spevákom Pharrellom Williamsom, ktorý mu pomohol pri produkcii skladby Sing. 23-ročný interpret pre agentúru Reuters uviedol, že ho Pharrell nútil (v dobrom), aby vyskúšal nové veci.

"Skutočne ma tlačil z mojej komfortnej zóny," popísal spoluprácu Ed Sheeran. "Myslím však, že vedel, že Sing je výnimočná pieseň a ja som potreboval presvedčiť. Som rád, že to urobil," priznal spevák. Rodák z Halifaxu tiež prezradil, ako vníma nárast slávy. "Moje skúsenosti sú, aké som predpokladal. Všetko, čo počujete v piesňach a čítate v rozhovoroch a ľudia vám hovoria, že sa stane to a to, všetko sa stalo," vyjadril sa Sheeran. "Bolo to ako dominový efekt. A väčšina z toho bola pozitívna," dodal.

Pharrell Williams si spoluprácu s mladým hudobníkom taktiež pochvaľuje. Nedávno vysvetlil, že viedla k obojstrannému obohateniu. "Myslím si, že Ed je anomália. Nedá sa jednoducho opísať v tom zmysle, že nie je obyčajný. Je iný a rozmýšľa o veciach inak, má inú perspektívu. Je radosť s ním pracovať, pretože ja dokážem spolupracovať s ľuďmi, ktorí vidia veci inak a dokážem sa od nich učiť," uviedol 41-ročný spevák, producent a skladateľ v rozhovore pre britské rádio Capital FM.

Okrem singla Sing, ku ktorému Sheeran nedávno zverejnil videoklip, predstavil minulý týždeň v šou Later... With Jools Holland ďalšiu novú skladbu Thinking Out Loud (video na konci článku). Obe skladby vyjdú na očakávanom albume X, ktorý by mal vyjsť 23. júna. Nahrávka bude obsahovať dovedna 12 skladieb, pričom deluxe edícia bude o štyri piesne bohatšia. Okrem Williamsa sa na produkcii nahrávky podieľali aj Jake Gosling či Rick Rubin.


Ed Sheeran debutoval v roku 2005 EP nahrávkou The Orange Room. Prvý album s názvom + uviedol na trh v septembri 2011. Z nahrávky pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. Okrem toho má na konte aj množstvo EP nahrávok, pričom titul The Slumdon Bridge (2012) s ním nahral raper Yelawolf.

V roku 2012 získal Brit Awards v kategóriách Najlepší britský spevák a Britský objav roka a vďaka spomínanej skladbe The A Team mu udelili Ivor Novello Award. Tento singel mu tiež vyniesol nomináciu na cenu Grammy v kategórii Pieseň roka, pričom o Grammy sa uchádzal celkom tri razy.

Pozrite si vystúpenie s novinkou v Later... With Jools Holland:


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran, Pharrell Williams