Legendárny americký spevák a multiinštrumentalista Prince sa už o pár dní predstaví v Rakúsku. Nečakane ohlásený koncert sa uskutoční vo viedenskej Stadthalle v rámci ďalšej časti jeho európskeho turné.

V rámci koncertnej šnúry s príznačným názvom Hit & Run Tour - Part I (udri a utekaj) sa Prince začiatkom roka predstavil na niekoľkých menších koncertoch v Londýne a Manchestri. Jednotlivé klubové šou tam oznámil vždy iba niekoľko hodín predtým, než sa mali konať. Legendárny hudobník pritom v Británii koncertoval za bežné vstupné, akoby išlo o vystúpenie neznámej lokálnej kapely.

Večný inovátor a porušovateľ zaužívaných pravidiel hudobného biznisu to odôvodňoval tým, že jeho kapela 3rdEyeGirl je na scéne nová a chce si s ňou postupne vybudovať pozíciu od klubovej po "štadiónovú" kapelu. Stačilo im na to síce len pár koncertov, no aj tak ide o svieži a sympatický prístup, ktorý mnohým Britom priniesol klubový zážitok na celý život.

Prince s kapelou 3rdEyeGirl Zdroj: 3rdeyegirl.com

V rámci druhej časti turné zatiaľ Prince ohlásil dvojkoncert v Paríži (1. júna) a samostatné šou v Berlíne (3. júna) a vo Viedni (7. júna). Z pôvodnej koncepcie Hit & Run Tour ostáva myšlienka krátkeho času medzi oznámením koncertu a jeho konaním. Lístky sú však už v štandardných cenách za veľkú produkciu a hviezdu jeho formátu. Do Stadthalle sa dostanete od 99 eur, lacnejšie vstupenky sú už vypredané.

Prince sa aktuálne sústreďuje na prípravu reedície svojej slávnej štúdiovky Purple Rain (1984), ktorá by mala vyjsť pri príležitosti 30. výročia jej uvedenia na trh. Okrem toho chystá aj vydanie nového albumu Plectrum Electrum. Nie je však isté, či vydanie tejto nahrávky je súčasťou novej zmluvy s Warner Bros. Records a či sa vôbec dostane na trh ešte tento rok.

TIP: Vypočujte si emotívnu Princovu novinku The Breakdown


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk, SITA)
Foto: 3rdeyegirl.com

Súvisiaci interpreti: Prince