Žákovic Open sa chystá na svoj 19. ročník, ktorý sa bude konať 2. a 3. augusta to v Trenčianskych Bohuslaviciach. Na festivale po prvýkrátvystpi Katka Knechtová, ale návštevníci sa môžu tešiť aj na Vidiek, Le Payaco, Billy Barman či Puding pani Elvisovej. Žákovic čakajú aj špeciálne novinky ako detský pesničkový program Paci Pac a Jameson zónu s dídžejmi.

Návštevníci festivalu s rodinnou atmosférou Žákovic Open sa môžu tešiť na hudobnú všehochuť a prekrásne prostredie Bošáckej doliny. "Tešime sa, že opäť prinesieme do Trenčianskych Bohuslavíc kvalitnú slovenskú hudbu napriečžánrami. Tento rok na Žákovici po prvýkrát vystúpi speváčka a skladateľka Katka Knechtová, ďalej zahrajú skupiny Hex, Vidiek, Le Payaco, Billy Barman, Puding pani Elvisovej, Saténove ruky, po prvýkrát aj Davová Psychóza, Trolejboys, Cpt. Slice, Rust2Dust a ďalšie kapely," neskrýva radosť organizátor festivalu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Kultovým sa na Žákovici stal sobotňajší futbalový zápas medzi fanúšikmi a muzikantami. Termín obľúbeného festivalu sa tento rok trochu posunul. "Termín sme posunuli kvôli tomu, že parkoviská, ako aj stanovú dedinku máme na poliach, ktoré nám požičiava PD Bošáca a po minulé roky nestihli dozrieť plodiny, ktoré tam nasadili. Teraz sa tešíme, že bude všetko v poriadku a že si ľudia budú môcť užiť komfort stanovania a parkovania opäť zadarmo. Bez toho, aby vznikla škoda na plodinách," vysvetľuje Yxo.


Novinky na Žákovic Open

Na festivale nebude chýbať stanová dedinka Extra ani chillout zóna. "Keďže mám malú dcérku, mám veľkú radosť, že na náš festival prijali pozvanie Paci Pac, čiže detský pesničkový program, ktorý je Slovensku veľmi populárny. V sobotu popoludní preto pozývame rodičov s deťmi, aby sa k nám prišli zabaviť. Samozrejme okrem detského programu sa budú môcťtešiť aj na hojdačky a preliezky.
Aktuálne uzatvárame program do Jameson zóny, kde by pozvemerenomovaných dídžejov," plánuje organizátor festivalu.

Myšlienka na zorganizovanie Žákovic Open vznikla v roku 1999. Hex-ák Tomáš "Yxo" Dohňanský spolu s kamarátom Mariánom Žákovicom prišli s nápadom usporiadať akciu v Trenčianskych Bohuslaviciach, na ktorej by sa stretli kamaráti, priatelia a spriatelené kapely. "Žákovic Open je kus môjho života, kopec fantastickej hudby v prostredí, ktoré dôverne poznám od detstva. Naozaj sa veľmi teším, že náš festival už roky funguje a že je stretnutím kamarátov, či už z radov muzikantov, alebo divákov, ktorí si vychutnávajú oddych. Samotný priestor, kde sa náš festival odohráva je na Slovensku ojedinelý s nádherným výhľadom na Javorinu v Bošáckej doline," uzatvára Yxo.

Festival zabezpečuje kyvadlovú doprava a parkovanie zdarma. Tento rok Žákovic Open vypukne 2. a potrvá do 3. augusta. Vstupenky si môžete kúpiť v sieti predpredaj.sk a v Penzióne Žákovic. Všetky informácie nájdete na stránke festivalu.

Vstupenky:  


Redakciu Hudba.sk informovala za organiátorov PR manažérka Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Hex, Katarína Knechtová