Trnavský hudobník Gabo, minuloročný víťaz v kategórii Najlepší text Košického zlatého pokladu, zverejnil videoklip ku skladbe Čo je správne. Na natáčanie si vybral industriálny objekt na okraji Trnavy.

"Toto miesto bolo vyhovujúce po všetkých stránkach – v prvom rade malo atmosféru, ktorá sa presne hodila k skladbe. A keďže tá je skôr v rockovom štýle, nikoho sme nerušili ani hlasnou hudbou ani hlukom pri nahrávaní klipu. Veľkolepý priestor dokonca ponúkol aj bonusy navyše – okrem dokonalej tmy, ktorá ešte viac podčiarkla a zvýraznila samotný text, sme tu využili aj vysokozdvižný vozík, ktorý nám pomohol dať hlavné svetlo do výšky nad bicie," uviedol Gabriel Vohlárik.


Samotná realizácia klipu trvala necelý deň, viac času strávil hudobník pri postprodukcii. Na natáčaní sa zúčastnili ľudia z Gabovho okolia, ktorí prišli pomôcť a podporiť tvorbu klipu. "Pomáhali so všetkým – s názormi, s kostýmami, s osvetlením, dokonca aj s občerstvením. Z točenia klipu sa tak stal veľký zážitok nielen pre nich, ale určite aj pre mňa. S ich prítomnosťou prišli tie správne vibrácie, urobili ma šťastným a za to im ďakujem," dopĺňa Gabo.

Prostredníctvom svojich piesní songov Gabriel "Gabo" Vohlárik väčšinou ponúka publiku svoje spomienky, príbehy. V pesničke Čo je správne by však príbeh hľadali zbytočne. Ústredným motívom textu je sila intuície a zachovanie vlastnej identity. S textom skladby a s realizáciou videoklipu hudobníkovi pomáhala aj trnavská raperka Martina Fabová, známa ako Fejbs, na gitare sa predstavil Marián Radošovský. Momentálne Gabo chystá krst svojho debutového albumu s názvom Gabo, spojený s koncertom, ktorý pre obmedzenia odkladal už niekoľko mesiacov.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Ivana Školeková. Text správy sme upravili.