Včera presne na obed odštartoval 9. ročník festivalu Topfest, ktorý sa presťahoval na Letisko Piešťany. Najväčší úspech prvého dňa pritom zožali tí, ktorí ešte 24 hodín predtým netušili, že budú na tomto festivale koncertovať.

Hudobné dianie na všetkých štyroch pódiách prebiehalo v prvý deň takmer podľa plánu. Ten sa musel korigovať až s príchodom "náhradníkov" za Godsmack – fínskej skupiny Lordi. Po tom, čo sa expresne rýchlo dostavili z rôznych kútov Európy, však pre organizátorov prišla zlá správa - ich batožina nestihla let, takže bolo nutné zmeniť program.

"Masky Lordov síce stihli doraziť do Piešťan aspoň o polnoci, ale nástroje už nie a ich prílet z Frankfurtu nad Mohanom do Viedne bol ohlásený až na sobotu ráno. Museli sme preto v noci zháňať náhradné hudobné nástroje," spresnil organizátor festivalu, Dušan Drobný.

Dianie okomentoval priamo z pódia aj spevák skupiny Tomi Petteri Putaansuu. "Včera na obed sme ešte netušili, že tu budeme dnes s vami. Napriek tomu, že všetko, čo tu máme, je len toto oblečenie - budeme sa zabávať!"

Vystúpenia kapiel Vidiek, Polemic, Divokej Bill, Ill Ňino, Konflikt či Ine Kafe dnes doplnia nemenej známe mená. Po prvýkrát sa na Topfeste predstaví Zuzana Smatanová, fanúšikovia sa môžu tešiť aj na koncert IMT Smile, ohňovú šou formácie Nightwish, ale aj tradičný ohňostroj na záver koncertu skupiny Kabát. Vstupenky v cene od 25 € sú v predaji už iba priamo na mieste konania festivalu.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu.

Súvisiaci interpreti: Lordi