Bluesový gitarista a spevák Buddy Guy vydal 14. júna nový album so sľubným názvom The Blues Is Alive And Well. Pätnásť piesní, medzi ktorými prevažujú autorské novinky Buddyho Guya a jeho stabilného producenta Toma Hambridga potvrdzujú, že sa názov albumu nemýli. S novinkou dorazí Buddy Guy 8. novembra do neďalekej Prahy. Koncert sa uskutoční vo veľkej sále Lucerny.

Aktuálny album začína zbierať prvé reakcie. Kritika sa zhoduje na mimoriadnej kvalite dosky a vitalite jej 81-ročného protagonistu. "Ani keď všetci hostia svoja svoje hviezdne sily, nevystúpia z tieňa pred čistou surovou energiou, ktorú Guy vkladá do každej nahrávky," píše rešpektovaný magazín Blues Blast a dodáva: "Buddy Guy urobil všetko preto, a by nám pripomenul, o čo v bluese ide. Misia splnená." "Každý bluesový fanúšik bude tento album skutočne milovať," dočítate sa na americkom hudobnom webe Blues Rock Review.

Aby dokázal, že to s názvom albumu myslí vážne, vydal sa Buddy Guy už deň pred jeho vydaním na rozsiahle turné, na ktorom ho predstaví. Od júna do októbra má naplánovaných so svojim The Damn Right Blues Bandom približne 50 koncertov vo veľkých sálach a na festivaloch po celých Spojených štátoch. V novembri sa presúva do Európy, aby v nej odohral 5 koncertov. Jeden v Monaku, dva v Dánsku, jeden v Paríži, a ten posledná 8. novembra v pražskej Lucerne.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Marková.

Súvisiaci interpreti: Buddy Guy