Jeden z najlepších českých spevákov Vojtěch Dyk chystá návrat na slovenské pódiá. Jeho decembrový koncert v Bratislave bol beznádejne vypredaný a spolu s projektom B-Side Band už vtedy sľúbil, že sa do Bratislavy rád vráti. Tentokrát však nie do Istropolisu, ale do väčších priestorov športovej haly Na Pasienkoch.

Bratislavský koncert Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu je naplánovaný na 20. marca 2014. Okrem tohto koncertu sa rokuje aj o ďalších slovenských mestách, aby aktuálneho bronzového českého Slávika mali jeho fanúšikovia možnosť vidieť po celej republike. O Dykovi sa legendárny Karel Gott vyjadril, že by mohol byť jeho nástupcom.

"Vojta urobil v Bratislave jeden z najlepších koncertov, aké kedy Istropolis zažil. Preto sme sa rozhodli, že toto umenie by malo byť dostupné všetkým na celom Slovensku. Momentálne je pevný termín stanovený len pre Bratislavu, no určite sa objaví aj v ďalších mestách, ktoré sa už plánujú," povedal Braňo Holička z organizátorskej agentúry.

Dykova fanúšikovská základňa u našich západných susedov je naozaj obrovská, o čom svedčí aj približne 14-tisíc ľudí na jeho koncerte s B-Side Bandom počas tohtoročného festivalu Colours of Ostrava. České médiá sa o tomto vystúpení vyjadrili, že predviedol fantastickú šou, plnú hlasových cvičení, ktorých zvuk pripomínal legendárneho Bobbyho McFerrina.

Prečítajte si našu reportáž zo spomínaného koncertu v Istropolise: Vojtěch Dyk očaril Bratislavu. Bude z neho druhý Gott?

"Dykova popularita neustále stúpa a stále viac si ľudia žiadajú jeho vystúpenia na Slovensku. Týždeň pred jeho decembrovým koncertom v Bratislave bolo vypredané, ľudia zháňali vstupenky na internete a doslova ich dražili. Aj preto bude kapacita na jeho marcový koncert približne trojnásobne vyššia, ako bola v Istropolise. Vojtěch nie je len fantastický spevák a herec, ale aj úžasný človek, s ktorým sa nám nesmierne dobre spolupracuje," dodal Holička.

Spoluprácu s Vojtom Dykom si pochvaľuje aj speváčka Zdenka Predná, ktorá s ním nahrala prvý singel svojho pripravovaného albumu. K duetu Walk In My Shoes už dvojica stihla natočiť aj videoklip, ktorý sme Vám ponúkli na Hudba.sk v exkluzívnej premiére.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z agentúry Access Production.

Foto: Bujo Art

Súvisiaci interpreti: Vojtěch Dyk