Americká prog-metalová kapela Mastodon vydá 22. septembra nové EP. Nahrávka bude mať názov Cold Dark Place a bude obsahovať štyri doteraz nezverejnené skladby.

Všetky štyri vznikli pri nahrávaní ostatných dvoch albumov Once More 'Round The Sun (2014) a Emperor of Sand (2017). Nahrávka sa dostane na trh aj vo forme vinylovej platne, a to 27. októbra.

Pozrite si, ako vznikol rozprávkovo temný vizuál novej nahrávky:


Tracklist pripravovaného EP Cold Dark Places:

1. North Side Star
2. Blue Walsh
3. Toe to Toes
4. Cold Dark Place

Okrem ohlásenia novej nahrávky kapela pred pár dňami zverejnila aj nový videoklip. Tradične skvelý a originálny vizuál vznikol k skladbe Steambreather z ostatného albumu vydaného v marci.


Kapela Mastodon vznikla v roku 2000 v Atlante a tvoria ju spevák a basgitarista Troy Sanders, gitaristi Bill Kelliher a Brent Hinds a bubeník Brann Dailor. Debutový album Remission vydali v roku 2002. Po ňom nasledovali nahrávky Leviathan (2004), Blood Mountain (2006), Crack The Skye (2009), The Hunter (2011) a spomínané Once More 'Round The Sun a Emperor of Sand. Na konte majú dve Kerrang! Awards, dve Metal Hammer Golden Gods Awards a tiež tri nominácie na Grammy.

Mohlo by vás zaujímať:

Týždeň v hard & heavy: QOTSA prekvapili skvelým rock'n'rollovým albumom

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív), Hudba.sk
Foto: Jimmy Hubbard - Facebook.com/Mastodon

Súvisiaci interpreti: Mastodon