25. ročník obľúbeného festivalu už zajtra prinesie fantastickú atmosféru a skvelé koncerty na Zelenej vode v Novom Meste nad Váhom. Od 31. augusta do 2. septembra 2023 zahrá na Lodenici legendárny Jaromír Nohavica, Čechomor, Kamelot, Věra Martinová, Desmod, Mirai aj piešťanská skupina Slniečko. Areál Zelenej vody sa vo štvrtok otvára o 14:00.

Festival Lodenica potrvá tento rok tri dni a bude mať dve pódiá. Na hlavnom pódiu nazvanom Lodenica 25 budú vystupovať interpreti, ktorí tento pôvodne piešťanský festival pred rokmi štartovali. Komorná a alternatívna scéna Lodenice bude na pódiu pri jazere. Tu sa predstavia nielen nové nádeje, ale aj starší či mladší predstavitelia klubových scén. Okrem hudby vás čakajú aj scénky detskej farmy Humanita Bertrama Betaka s ich krásnymi koníkmi, ktorí tiež patria medzi hviezdy festivalu. Nebude chýbať Lodenica Run, atrakcie pre deti, kolotoče, jazdy na koňoch a skvelá gastro zóna.

"Od počiatkov sa Lodenica snažila najmä o to, že sa každý na ňu rád vracal. Verím, že to tak zostalo a platí aj po 25 rokoch. Prvé deti Lodenice majú dnes 24 rokov. Takže to je druhá generácia, ktorá sa na náš festival každoročne teší. Priestor na Zelenej vode je atraktívny, nájdete tu miesto na relax, kúpanie, skvelé zázemie. Pozývame všetkých fanúšikov na nové pôsobisko," teší sa dramaturg Lodenice František Grebeči.

Návštevníci s VIP vstupenkou si môžu užívať výhodu vlastného VIP parkoviska a pobytu vo vyhradenom priestore blízko hlavného pódia s bezplatným bufetovým občerstvením. Zážitkom môže byť osobná prítomnosť niektorých interpretov.

Organizovanie parkoviska pre návštevníkov má na starosti usporiadateľská služba. "Prosíme o rešpektovanie jej pokynov. Stanovanie pri aute na parkovisku je zakázané," uvádzajú organizátori.

Vstupenky sú ešte v predaji za výhodnejšie ceny v sieti Predpredaj.sk, od zajtra budú aj priamo na festivale. Jednodňové lístky budú na mieste o 5 eur a permanentky o 10 eur drahšie ako pri online nákupe. Držitelia preukazu ZŤP si môžu vstupenky tiež zakúpiť len priamo na festivale (dvojdňová ZŤP vstupenka 25 eur, trojdňová 30 eur). Doprovod si hradí plnú sumu, preto odporúčame kúpu lístkov v predpredaji. Deti do 10 rokov vrátane majú vstup zdarma.

Informácie a vizuály redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka podujatia Nora Krchňáková. Správu sme upravili.