Bratislavčan Filip Herda alias Philipee oslávi budúci rok už 20 rokov svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne. Začínal ako dídžej, ktorý hrával pravidelne v kluboch po celom Slovensku. Neskôr sa rozhodol venovať aj vlastnej produkcii a jeho debutovým singlom sa stala v roku 2017 skladba Feel so speváčkou Veronikou Strapkovou. Teraz dozrel čas na vydanie albumu.

K počiatočnému úspechu spomínaného singla Feel, ktorý mal výbornú odozvu slovenských rádií postupne pribúdali ďalšie vydarené single - Save Me so silným hlasom Martina Císara, Feelin Good s dídžejským kolegom Milanom Lieskovským či Hold Me so speváčkou Nicky Mack. Hlavnými poznávacími znameniami Philipeeho tvorby sú rytmický zvuk piana a euforické melódie spojené do tanečného celku.


V roku 2021 mu vlastná tvorba priniesla aj medzinárodný úspech, keď sa jeho deep housová skladba Run From Truth s hlasom Brita Lukea Coulsona dostala do svetového vydavateľstva Tropical House Records s miliónmi fanúšikov. Slovenský producent sa vďaka tomu objavil v celosvetových playlistoch a hudobných kanáloch popri menách ako Avicii, Kygo či Sam Feldt.

Jeho multižánrová albumová prvotina má názov Dreamer a obsahuje skladby vytvorené a vydané od roku 2017 až po súčasnosť. Z hudobných žánrov sú na albume zastúpené dance, house, future pop, deep house, future house, slap house či synthwave. S finálnou podobou skladieb Philipeemu pomáhali producenti a zvukoví majstri z profesionálnych slovenských štúdií LittleBeat a LVGNC. 


Na albume hosťujú už spomínaní Martin Císar, Veronika Strapková a Nicky Mack ale aj ďalší speváci ako Maxo Šrámek, Vessy, kapela Blue Zodiac, Jakub Pružinský, česká speváčka Leona Gyongyosi či Američan Michael Shynes. Text skladby Starchaser, ktorú naspieval Maxo Šrámek, napísala Celeste Buckingham.

Philipee okrem produkovania hudby aktuálne pôsobí aj ako pravidelný guest DJ v relácii Switch v rádiu Europa 2, kde mixuje tanečnú hudbu súčasnosti. Okrem toho je zakladateľom a členom skupiny ExperiencE by Philipee, ktorá spája vystúpenie dídžeja s elektronickými bicími spoločne s huslistom a saxofonistom, pričom repertoárom sú moderné aj legendárne skladby tanečnej a popovej hudby. S projektom sa Filip predstavil aj v relácii Česko Slovensko má talent.


Celý album na Youtube:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z umeleckej agentúry Stella Production. Správu sme upravili.