Divadelné turné slovenskej legendy populárnej hudby sa ešte ani nezačalo a fanúšikovia si už teraz môžu byť istí, čo ich na akustických koncertoch čaká a neminie. Elán totiž zverejnil svoj setlist, ktorý sľubuje dve hodiny zábavy, lásky, spomienok a radosti. Fanúšikovia sa na všetkých koncertoch môžu tešiť na presne 22 skladieb.

Skupina Elán sa momentálne nachádza v Českých Budějoviciach, kde nacvičuje svoj nový akustický program. Len pár dní pred začiatkom akustického turné však fanúšikov prekvapila netradičným krokom, keď vopred zverejnila zoznam skladieb, ktoré zaznejú počas každého jedného koncertu, vrátane prídavkov.

"Výber nebol vôbec jednoduchý. Hlavne, keď máte v repertoári toľko skladieb ako my. Bolo to náročné. Nechali sme si však poradiť od našich fanúšikov a vybrali sme piesne, ktoré si najviac žiadali," prezradil Ján Baláž. Nechýbajú najväčšie hity ako MláďatáZaľúbil sa chlapecZlodej slnečnícKráľovná bielych tenisiekVoda, čo ma drží nad vodouNeviem byť sámNie sme zlí či Od Tatier k Dunaju.

Pozrite si kompletný setlist

Akustické turné bude podľa členov kapely veľmi špecifické. Tentokrát nepôjde o žiadne štadióny ani športové haly. Všetko sa odohrá iba v malých komorných priestoroch, ktoré sľubujú intímnu rodinnú atmosféru. "Chceme, aby každý fanúšik, ktorý príde na naše akustické turné, mal pocit, že i on je člen Elánu. Že i on patrí do rodiny. Verím, že sa nám to podarí a spoločne sa všetci zabavíme," komentoval Vašo Patejdl.

Turné s názvom Elán v divadle je jedinečné aj v tom, že sa už nikdy nebude v podobnej forme opakovať. Pôjde len o osem koncertov, z ktorých prvý, v Divadle Andreja Bagara v Nitre, je už teraz vypredaný. Z toho dôvodu sa skupina rozhodla, že v Nitre svojim fanúšikov sprístupní aj generálku koncertu. Tá sa uskutoční 4. novembra v Divadle Andreja Bagara. Okrem toho sa 4. a 5. decembra v klube Blue Note v Novom Meste nad Váhom uskutoční verejné natáčanie DVD.

Rozpis termínov akustického turné Elán v divadle:

4. 11. - Nitra, Divadlo Andreja Bagara - verejná generálka
--
5. 11. - Nitra, Divadlo Andreja Bagara (vypredané)
6. 11. - Košice, Spoločenský pavilón
10. 11. - Trenčín, Dom armády
12. 11. - Piešťany, Dom Umenia
14. 11. - Banská Bystrica, Ministry of Fun
29. 11. - Bánovce nad Bebravou, Dom kultúry
--
4. - 5. 12. - Nové Mesto nad Váhom, Blue Note (verejné natáčanie DVD)
--
10. 12. - Žilina, Dom odborov

14. 12. - Bratislava, SND - Nová budova
18. 12. - Bratislava, SND - Nová budova

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Elán