Vokálna skupina For You Acapella po polroku od vydania piesne I’ll Find You prichádza opäť s novou autorskou skladbou s názvom Si pre mňa len vzduch. Nielen názov skladby ale aj jej samotný text môže mať pre poslucháčov viacero významov.

Autor textu a člen skupiny Andrej Mann hovorí, že pieseň je o vzťahu, z ktorého je ťažké sa dostať a lusknutím prsta sa vracia stále do tých istých koľají. "Niekde som započul slovné spojenie "si pre mňa len vzduch" a k nemu mi vzápätí napadlo, že bez vduchu sa ťažko žije. Takto vznikla prvotná myšlienka textu skladby."

Skupina sa pieseň, ktorú mala už dlhšie v šuflíku rozhodla ponúknuť ako spoluprácu žijúcej legende slovenského jazzu Petrovi Lipovi. Následne sa spolu stretli v štúdiu a pieseň nahrali. "Myslím si, že Peter Lipa dal tejto piesni úplne novú tvár a jeho hlas do nej perfektne zapasoval," hovorí člen skupiny Lucius.  

Vizuálneho konceptu videoklipu sa ujali členovia Pavlína VachováAndrej Mann. "Videoklip sme poňali príbehovo. Je v ňom výpoveď staršieho muža, ktorý spomína na svoju minulosť a na vzťah, ktorý mal byť už dávno ukončený, avšak nie je. Na druhej strane je spomienka z minulosti na časy kedy bol vzťah ešte v dobrom stave. Tieto dva pohľady sa navzájom prelínajú," prezradil Andrej. Na videoklipe spolupracoval dvorný kameraman skupiny  – Jakub "Toči"“ Chochula.

Natáčalo sa v priestoroch divadla Teatro Colorato v Starom meste v Bratislave. "Spievať na divadelných doskách bez hudobných nástrojov s minimálnym počtom rekvizít bolo pre nás náročné. Divadelný priestor sme sa snažili vyplniť našimi hlasmi, akciou a vzájomným prepojením na javisku. Vďaka tomu, že sme mali rozdelené úlohy a každý z nás zastával v procese určitú funkciu bol samotný priebeh točenia videoklipu veľmi efektívny a príjemný," dodáva speváčka Pavlína.

Členovia skupiny For You sa nedávno vrátili z pracovnej cesty v Pakistane, kde odohrali koncert a natočili videoklip. Skupina v nasledujúcom období absolvuje viacero vianočných koncertov, medzi ktorými je aj koncert 10. decembra v Tvrdošovciach a 14. decembra v Bratislave. Podrobnejšie informácie o koncertoch nájdete už čoskoro na sociálnych sieťach skupiny.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Lucius Szikora.