Nový album českého rapera menom Idea s názvom Daleko blíž je osemnástym nosičom vydaným pod labelom Ty Nikdy, pričom sa symbolika osemnástky zásadne premietla aj do samotnej dosky. Vydavateľstvo týmto albumom dosiahlo pomyselnú dospelosť a po štyroch albumoch s IdeaFatte dospel aj samotný Idea.

Svoj prvý sólo album totiž poňal vážnejšie ako všetky predošlé počiny a ako sa aj sám zmienil, jedná sa o zatiaľ najosobnejší album jeho kariéry. Z dôvodu udržania čo najväčšej autenticity a jednotnej tváre sa preto na albume nenachádzajú žiadni rapoví hostia.

Jediným doprovodom je Ideov protipól v podobe speváčky Zdenky Prednej. Spolupráca vznikla spontánne v čase, keď Radimo z Champion Sound nahrával dychové nástroje do skladby Poslední, ktorá sa nachádza aj na novom albume. Idea sa zastavil v Champion skúšobni a so sebou priviedol aj slovenskú speváčku, ktorá svojimi vokálmi a niekoľkými refrénmi obohatila novú dosku. Zo spoločnej poobednej seansy nakoniec vznikla aj živá verzia skladby Uhasit oheň a pravdepodobne najosobnejšia skladba Ideovej kariéry s názvom Adam.

Idea, Zdenka Predná & Champion Sound - Adam / Uhasit oheň

Daleko blíž obsahuje jedenásť skladieb, ktoré doplňuje špeciálny bonus – skladba s názvom Blíž. Fyzická kópia albumu má opäť netradičné a originálne spracovanie obalu, ktorý majú na svedomí dizajnéri Jan Kloss a Matěj Činčera.

Po novom roku vyráža Idea na Československé turné, na ktorom ho na niekoľkých zastávkach podporí aj kapela Champion Sound a Zdenka Predná. Tá bude zároveň hosťom na oficiálnom krste albumu, ktorý sa uskutoční 22. decembra v klube Golem v českom Zlíne.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Barbora Drahovská, PR manažérka Zdenky Prednej.

Súvisiaci interpreti: IdeaFatte, Zdenka Predná