Slovenskú speváčku Beátu Dubasovú podľa vlastných slov hreje pri srdci, že jej pesničky ani po rokoch ľuďom nezovšedneli a stále si ich spolu s ňou radi zaspievajú. S mladšou generáciou spevákov by nemenila, podľa nej to majú omnoho tažšie ako v časoch, keď začínala.

"Ľudia aj po 30 rokoch poznajú moje piesne a stále ma volajú spievať na rôzne akcie, z čoho sa najviac teším. Nesmierne ma to napĺňa. Keď raz prestanem spievať, bude to pre mňa ťažké," povedala Beáta Dubasová v rozhovore pre agentúru SITA. O kariére speváčky snívala vraj už ako päťročná. "Ja som od piatich rokov o inom nerozmýšľala, bol to môj sen a sama sa divím a som zároveň šťastná aj vďačná, že to takto vyšlo, lebo vidím, koľko je tu dnes vynikajúcich spevákov a nie vždy je pravidlom, že uspejú. Často za to môže aj šťastie, osud či náhoda," zamyslela sa sympatická rodáčka zo Stropkova.

Dnes to majú podľa nej mladí interpreti v hudobnej branži oveľa ťažšie, ako to bývalo za čias, keď začala spievať ona. "Je už iná doba, veľká konkurencia a mladí to majú ťažšie. Teda ani my sme to nemali ľahké, ale všetko bolo také menšie a uzavreté, fungovali sme hlavne tu na tomto malom piesočku a aj keď sa robili napríklad platne aj v angličtine, tak akurát pre Bulharsko a najbližšie okolie. Spropagovať sa celosvetovo nie je sranda, dnes mi to už celé príde ako taká šoubiznisová mašinéria," poznamenala speváčka. "Všetkým mladým ľuďom v tejto branži držím palce. Bola by som zároveň veľmi rada, keby naše rádiá zmenili tak trochu tú svoju politiku a začali hrávať viac slovenskej hudby, aby sme aj o 30 rokov poznali pesničky a spevákov, ktorí tu teraz začínajú. Mám taký pocit, že dnes je pesnička v rádiu mesiac a dovi, dopo, odchod. Je to veľmi rýchle," povzdychla si známa interpretka.

Dubasová tento rok predstavila v rádiách hneď dva nové single - uvoľnenú a energickú pesničku Som, ku ktorej v júli zverejnila videoklip, a vianočný duet Ježiško je v každom z nás, v ktorom si zaspievala po boku country speváka Allana Mikušeka. "Na túto spoluprácu ma oslovil Allan a ja som to s radosťou prijala, lebo je to krásna, pomalá, vianočná koleda, taká 'čistá studnička',“ uviedla speváčka, ktorú v nasledujúcich týždňoch čaká podľa vlastných slov vystúpenie za vystúpením. "Čakajú ma teraz vianočné koncerty, či už moje vlastné, alebo hosťovanie u iných spevákov - Niky Karch či Allana Mikušeka, a tiež rôzne benefície pre deti a po Novom roku zas plesová sezóna. Január a február mám už teraz skoro celý plný," prezradila s úsmevom.


Zdroj: SITA
Foto: Jena Šimková

Súvisiaci interpreti: Beáta Dubasová