Waleská alternatívno-rocková formácia Manic Street Preachers sa v sobotu 28. apríla predstaví naživo vo Viedni. Trojčlenná formácia združená okolo speváka Jamesa Deana Bradfielda vystúpi v Arene po 20:00. Vstupenky na koncert sa už predávajú v sieti Eventim za 45,80 eura.

Manic Street Preachers vznikli v roku 1986, pričom debutovali albumom Generation Terrorists (1992). Dodnes majú na konte 10 štúdiových nahrávok. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako Motorcycle Emptiness, A Design for Life, Everything Must Go, If You Tolerate This Your Children Will Be Next, You Stole the Sun from My Heart či Your Love Alone Is Not Enough, ktoré vlani zahrali napríklad aj na budapeštianskom festivale Sziget.

Kapela pôsobila v rokoch 1989 až 1995 v zložení James Dean Bradfield, Nicky Wire, Sean Moore a Richey Edwards, no to sa zmenilo 1. februára 1995. Práve v tento deň ich štvrtý člen - gitarista Richey Edwards - zmizol, pričom ho v roku 2008 po 13 rokoch márneho hľadania oficiálne vyhlásili za mŕtveho. Od roku 2006 ho na koncertoch nahrádza Wayne Murray.

Zatiaľ poslednou nahrávkou kapely je kompilácia National Treasures - The Complete Singles (2011), ktorá obsahuje i novú pieseň This Is the Day.

Manic Street Preachers - This Is The Day

Manic Street Preachers feat. Nina Persson - Your Love Alone Is Not Enough

Manic Street Preachers - You Stole the Sun from My Heart

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jonathan Short

Súvisiaci interpreti: Manic Street Preachers