Po letnom singli Biosong prichádza Pino z Pudingu pani Elvisovej aka Kasioboy s novým singlom. Skladbu s názvom Svätý Vankúš sprevádza aj videoklip. Nová skladba ukazuje vážnejšiu a mierne angažovanú tvár Kasioboya. Hybná sila médií a nástrahy dezinformácií sú hlavnou témou najnovšieho singla, ktorý ale vznikol už dávnejšie.

"S touto skladbou som už párkrát vystúpil na demonštráciách v Bratislave ešte v roku 2016, ale z môjho pohľadu nejde o typický protestsong, skôr taký pocit song. Pôvodne som ju chcel zverejniť 17. novembra 2020, ale v ten deň by nakoniec získala úplne iný kontext a tak som vydanie radšej trochu posunul. Na aktuálnosti jej to (žiaľ) neubralo a som rád, že konečne vyletí z môjho šuflíka," uviedol Pino.


Video je poskladané z novinových úryvkov textu skladby a záberov z demonštrácií v Bratislave, ktoré natočil Tomáš Rafa. Pre účely klipu ich poskytol výmenou za účasť Kasioboya na kreatívnom workshope pre deti z osady v Sečovciach. Finálnu podobu, strih aj grafiku videa mal na starosti Ing.Výrostko, ktorý je mimochodom aj autorom videoprojekcií na koncertoch PPE. Na skladbe Svätý Vankúš opäť spolupracovali aj členovia koncertnej zostavy projektu Kasioboy, konkrétne Miloš Rabatin (PPE) na bicích a Peter Grečmal na basovej gitare. Skladba je druhým singlom z pripravovaného albumu, ktorý by mal vyjsť na jar 2021.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Pino Ungvölgyi.