V stredu 30. apríla sa v Brne uskutoční festival Čarodějáles. Headlinerom podujatia s podtitulom Brno City Rock Festival bude švédska kapela The Hives. Návštevníci sa však môžu tešiť aj na koncert fínskej skupiny Waltari a mená ako Elvis Jackson, F.O.O.S, Visací zámek, Prague Conspiracy, Xavier Baumaxa či Egotrip.

Program 7. ročníka doplnia aj ďalší vyslanci domácej scény, ktorými sú Čankišou, Poletíme?, Mucha, Root, We On The Moon, Trawerza, Kontrolla alebo IAN. Chýbať nebude ani odmeňovanie najlepších čarodejníc či rôzne prekvapenia.

Päťčlenná formácia The Hives sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutový album Barely Legal vydali v roku 1997. Po ňom nasledovala nahrávka Veni Vidi Vicious (2000). S tretím počinom Tyrannosaurus Hives (2004) obsadili siedmu priečku UK Chartu, čo je zároveň ich najlepšie umiestnenie v tejto hitparáde.

Kritika pozitívne prijala aj štúdiovku The Black and White Album, ktorú kapela uviedla na trh v roku 2007. Zatiaľ posledný album Lex Hives vydali The Hives predvlani. Na konte majú tiež kompiláciu Your New Favourite Band (2001) a niekoľko EP nahrávok. Formácia je známa tiež vďaka uniformnému oblečeniu, v ktorom prevládajú čierna a biela farba.


Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: The Hives