Pravidlá X Factoru umožňujú prihlásiť sa do súťaže aj skupinám. Mladí chalani z kapely Rock Reunion túto možnosť využili a predviedli na pódiu viac, než by sme mohli očakávať. Okrem hudobného vystúpenia ukázali štvorici porotcov nahé zadky. Hovoríte si, že to už je moc?

Pravdepodobne máte pravdu. No mladí rockeri vo veku od 19 do 22 rokov sa netajili tým, že chcú robiť ľudí šťastnými. A tak sa zdá, že na splnenie svojho cieľa použili všetky možné prostriedky. Či sa však v tvárach divákov a porotcov dalo čítať šťastie a nie skôr šok, posúďte sami. Chalani odpálili hitovku kapely Green Day American Idiot. V punku nikdy nešlo o dokonalý spevácky výkon. Dôležitejšia vždy bola dravosť a chémia medzi kapelou a publikom. Tá v tomto prípade zafungovala. Publikum s nadšením reagovalo na energiu sálajúcu z pódia.

"Super vole," zvolal Oto Klempíř počas svojho vlastného standing ovation. "Domáca príprava bola chalani výborná, pódiové vystúpenie luxusné, trojhlasné vokály dobré, záverečné zahodenie paličiek do X Factoru symbolické. Mne sa to páčilo zatiaľ najviac odkedy tu sedím," sršal nadšením. "Ste muzikanti, robíte to s obrovskou radosťou, presvedčili ste ma, že sa mi tento žáner páči," prekvapila samú seba Sklovská.

Najväčšie prekvapenie však prišlo až po postupe kapely Rock Reunion, kedy už pódium patrilo ďalšej súťažiacej. Chalani bez slova vybehli na stage, otočili sa porote chrbtom a v predklone im ukázali svoje nahé pozadia. Tak rýchlo a nečakane ako prišli z pódia aj ušli späť do zákulisia, kde len narýchlo vysvetlili, že išlo o stávku.

Video z vystúpenia Rock Reunion

Nemoderný vzhľad - moderný prejav

Keď na pódium vkročila Terézia Feltlová, porotcovia videli pred sebou sivú myšku, od ktorej príliš veľa neočakávali. No nebolo to po prvý raz, kedy si na základe zovňajšku spravili vopred názor, ktorý bol nakoniec vzdialený od reality. Keď Terézia spustila skladbu od Rihanny pochopili, že v tejto mladej dievčine sa neskrýva nudný hlas. V závere už porota stála na nohách.

"Zrodila sa hviezda, až na ten outfit," riešil Klempíř aj to, čo nemal. "To je jedno, čo máš na sebe, ty máš obrovské srdce," vyjadrila sa Sklovská. "Tereza, ty pôsobíš ako sivá myška, ale si nesmierne okúzľujúca. To, čo z teba išlo, to je ten X Factor, takto to má byť. Preto tu sedíme a som rád, že si prišla," pridal sa k hodnoteniu aj Ondřej Brzobohatý. "Pre nás si bola jedinečná," vyjadrila sa vecne Celeste Buckingham.

Video z vystúpenia Terezy Feltlovej

Česká Nicki Minaj?

Nikola Leová, ktorá si hovorí Nici Lee, predstúpila pred porotu so skladbou Super Bass od speváčky Nicki Minaj. Jej výber vyvolal patričnú reakciu Ota Klempířa. "Na tom si už niektorí vylámali zuby. Ale možno budeš prvá, ktorá to dá," zhodnotil Nikolin výber porotca. V začiatku skladby, v ktorej dominoval rap, sa Oto dokonca usmieval.

No pri časti, v ktorej Nikola začala spievať, úsmevy všetkým zamrzli. "Prvá žena, čo tu zarepovala, ešte aj s tým pohybom ti to išlo úplne ľahko. Spev tak mimo tu snáď ešte nikto nespieval," zhodnotila Sisa. "Žiadny spev, iba rap," stanovil podmienky postupu Oto. Ani jeden z porotcov už totiž nemal ani najmenší záujem, počuť ju v nasledujúcich fázach súťaže ešte niekedy spievať.

Video z vystúpenia Nici Lee

Na tretí pokus, ale predsa

Kristína Kušnírová prišla do X Factoru nabrať zdravé sebavedomie. To však prešlo poriadnou skúškou. Úvod jej vystúpenia, ktoré patril skladbe od Rity Ory na porotu nezapôsobil. Dali jej však druhú šancu. No piano verzia piesne Believe od Cher porotcov tiež nepresvedčila. Nestáva sa to často, no ani po druhom nevydarenom vystúpení ju neposlali preč.

Naopak, porotcovia vynaložili snahu mladú súťažiacu upokojiť a pripraviť na kvalitné vystúpenia, na ktoré podľa nich má predpoklady. "Teraz alebo nikdy," vyzval ju Brzobohatý. Po povzbudení zrazu akoby na pódiu stála iná súťažiacia. Song If I Ain't Got You od Alicie Keys zaspievala s nadhľadom. Následne ju jej sestra zbierala plačúcu zo zeme. "Všade revem," robila si sama zo seba srandu emotívna Kristína.

"My ti odpustíme všetko, toto, čo si teraz dala, bolo neskutočné, bol to veľký spevácky výkon, môžeš byť na seba hrdá," ubezpečila ju Celeste. "Ja som od začiatku vedel, že je v tebe veľká speváčka," zhodnotil úprimne Ondřej. "Mňa len tak niekto zo stoličky nezdvihne, ty si to dokázala," uznanlivo hodnotil Oto, ktorý vo štvrtom kastingovom kole lámal svoje osobné rekordy v počte pozitívnych reakcií.


Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Xfactor.joj.sk

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham