Strieborní finalisti česko-slovenského X Factoru pred pár dňami zverejnili nový videosingel, pri ktorého tvorbe ich inšpiroval príbeh jedného z ich najbližších spolupracovníkov v hudobnom priemysle. Ide o rapera Kaliho, s ktorým už nahrali niekoľko skladieb, v tejto síce nehosťuje, no objavil sa aj vo videoklipe.

Novinka z dielne mladého speváckeho dua je druhým singlom z pripravovaného albumu, ktorý uzrie svetlo sveta koncom roka. Videoklip sa natáčal hneď v niekoľkých lokalitách a priestoroch. Objavujú sa v ňom scény z priestorov Refinery gallery, Fitness centra, ale i tanečnej školy Dansovia. Práve jej zakladateľ, tanečník Peter Modrovský, sa v klipe zhostil úlohy tanečného partnera Miss Sympatia 2012 - Dominiky Tóthovej. Dvadsaťdvaročná kráska je priateľkou rapera Kaliho, ktorý je ústrednou postavou videoklipu. Téma emotívnej piesne sa totiž týka práve jeho a pre Ricca a Claudiu bol inšpiráciou.

Prečítajte si: Kali po úspechu klipu a albumu Zlý Príklad vyráža na rovnomenné turné

O vizuál sa opäť postaral Dušan Krajčovič, autorom scenára je Kali, ktorý dvornému filmárovi vydavateľstva Kali Records pomohol aj s réžiou. V klipe sa objavuje aj talentovaná huslistka Barbora Botošová, ktorá prostredníctvom svojich huslí dodala piesni teatrálnosť. Inštrumentálne sa na skladbe podieľali aj klavirista Marek Danko, či Slávo Repaský, ktorý hrá na gitaru. Konečný mix skladby vydavateľstvo zverilo do rúk Marekovi Šurinovi. Pieseň otextoval Miro Čimo, ktorý Kaliho aj Ricca a Claudiu veľmi dobre pozná, je totiž ich manažérom.

"Slávny básnik je o tom, že každý máme sen, mnohokrát však musíme niečo obetovať. Ľudia z nášho okolia nás občas vnímajú, že uprednostňujeme niečo iné. V našom prípade je to hudba a namiesto toho, aby sme v nich našli oporu, nachádzame nepochopenie," prezradila Claudia, vlastným menom Klaudia Farkašová.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Janka Marczellová za vydavateľstvo Kali Records.

Foto: Dušan Krajčovič