Slovenský hudobník a skladateľ, ktorý je ako autor piesní pre rôznych interpretov viacnásobným finalistom pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad, pripravuje album pod hlavičkou nezávislej značky S4S Music Platform. Na hudobných a streamovacích sieťach preto v poslednej dobe postupne zverejňuje rôzne staršie i nové skladby, ktoré sa na CD budú nachádzať.

V týchto dňoch Paľo Kusý zverejnil na Youtube čerstvú novinku Náš príbeh a 1. apríla v streamovacích službách zverejní pieseň pieseň Millionaire. Na týchto hudobných sieťach vydal už v januári prvé dve piesne z pripravovaného CD Take it easy a Liptov.

Na nahrávku bude zaradená aj pieseň Forever to be together, ktorej premiéru plánuje na 11. mája. V rámci hudobného projektu ju naspievala ukrajinská speváčka Liliia Kysil, spolupráca s ktorou začala dva týždne pred napadnutím Ukrajiny vojskami Ruskej federácie. Zdalo sa, že vojna zabráni vzniku tejto piesne, ale našťastie sa jej podarilo pieseň naspievať aj napriek výpadkom elektriny a slabému internetu. Krátku ukážku si môžete vypočuť na stránke S4S Music Platform.



Aj keď bol Paľo Kusý v hudobnej komunite známy z obdobia, kedy jeho hlas znel z Fun Rádia a dostal sa aj do finále súťaží ako napr. BB Fest, zlom preňho priniesli najmä posledné ročníky Košického zlatého pokladu. V známej celoslovenskej súťaži sa zaradil medzi najúspešnejších autorov, pretože málokedy sa podarí, aby sa finálové piesne (okrem tých víťazných) dostali priamo do rotácií Rádia Slovensko a ďalších okruhov RTVS či regionálnych rádií.

Tak tomu bolo v prípade piesní Ako motýľ (interpretka Ela Martinčeková) a Povedzme že ty a ja (Michaela Martykanová), ktoré Paľo Kusý napísal aj v nich naspieval vokály. Regionálny úspech zaznamenal aj s piesňou Liptov či singlom Vianoce, ktorý v období sviatkov pravidelne hráva rádio Regina Východ.

Paľo Kusý vo svojom košickom Štúdiu Esprit dáva príležitosť aj začínajúcim speváčkam. V nedávnej minulosti napríklad študentkám z košického konzervatória Claudii Ferencovej a Viktórii Fakovej, ktoré v spolupráci s ním a platformou S4S Music Platform nahrali, zverejnili a vydali piesne Ja chcem byť NAJ, Ty si môj Batman a Tančiť pre radosť.


Redakciu Hudba.sk informoval za S4S Music Platform informoval Štefan Svetský. Správu sme upravili.