Necelé štyri mesiace po koncerte v Bratislave sa anglický hudobník Chris Corner so svojím electro-rockovým projektom IAMX predstaví v Košiciach. V piatok 9. augusta zahrá v priestoroch Kasárne/Kulturpark v rámci festivalu Leto v parku.

V apríli sa IAMX ukázali v bratislavskom Majestic Music Clube, prečítajte si reportáž a tešte sa na audiovizuálny útok. Vstupenky na koncert v Košiciach sa zatiaľ nepredávajú a nie je známy ani kompletný program festivalu Leto v parku. Vlani sa na ňom ako headliner predstavil Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, ďalšími zahraničnými lákadlami boli Sister Gracie a Grasscut a lineup doplnili českí a slovenskí interpreti ako Tatabojs, Floex, Le Payaco, Jana Kirschner a ďalší. Tento rok by vďaka EHMK 2013 mohla byť dramaturgia festivalu ešte bohatšia.


Kontroverzný britský projekt v Košiciach predstaví piaty štúdiový album s názvom The Unified Field, ktorý vyšiel tento rok v marci. Predtým vydal Corner, známy z pôsobenia v skupine Sneaker Pimps, pod značkou IAMX štúdiovky Kiss + Swallow (2004), The Alternative (2006), Kingdom of Welcome Addiction (2009) a Volatile Times (2011). Na Slovensko sa vracia pravidelne už od roku 2006, okrem bratislavských klubov zahral napríklad aj na poslednom Hodokvase (2008).

IAMX, Bratislava, 14.4.2013 Zdroj: Stanislava KarellováPozrite si fotoreport z bratislavského koncertu IAMX v apríli 2013

Zdroj: SITA (Facebook.com/IAMXOFFICIAL, archív), Hudba.sk
Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: IAMX