Po takmer trojročnej odmlke je späť. Taomi 25. mája predstavil svoj doposiaľ najväčší a najosobnejší hudobný počin Echinacea, ktorému predchádzali single Ty (Tomáš) a Kúsok mňa. Album sa vyníma najmä svojou energickosťou a multižánrovosťou, pričom raper ho oficiálne pokrstí už 7. júna v Bratislave.

Éru novej hudby a oznámenie albumu odštartoval pilotný singel Ty (Tomáš), ktorý Taomi zložil ešte počas horúcich dní minulého leta. Skladba sa dočkala aj zaujímavého vizuálu, v ktorom sa prvýkrát objavil motív tzv. spikes. Tie v hmatateľnej podobe predstavujú módny doplnok nápadne pripomínajúci kvet echinacea a s Taomim sa o tento nápad postaral začínajúci dizajnér Alex Achberger.

"Chceli sme vymyslieť jednoduchý, špecifický a zapamätateľný objekt k celému albumu. Zo všetkých návrhov nám to krásne sadlo k názvu Echinacea, pretože spikes nápadne pripomínajú kvet na mojej hlave. Symbolizujú čistotu a intuíciu, ktorú si nosíme v sebe," dodáva s úsmevom Taomi.

Album Echinacea mapuje posledné tri roky umelcovho života, od vydania jeho poslednej štúdiovky v roku 2020 po súčasnosť. "Bol to obraz samoty a prihovárania sa samému sebe. Snažil som sa to poňať v pozitívnom slova zmysle," vysvetľuje Taomi tvorbu nového albumu. Na novinke ponúka skladby rôznych žánrov a medzi hosťami sú známe mená slovenskej scény ako Gleb, Samey, Katarzia či Laris Diam.

Novinku si viacerí fanúšikovia mohli vypočuť už takmer v dvojtýždňovom predstihu, a to zakúpením jeho fyzickej podoby prostredníctvom webu Ruka Hore. Raper album Echinacea pokrstí už budúcu stredu 7. júna v bratislavskom podniku Alchymista, kde v rámci hudobnej série "Stredy v meste" odohrá koncert plný zaujímavých hostí. 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Kristína Polerecká. Správu sme upravili.