"Nechám svoju kariéru zmiznúť," hovorí Eminem vo videu, ktoré v polovici týždňa zverejnil na sociálnych sieťach. Na spoluprácu oslovil kúzelníka Davida Blaina, ktorý mu pomohol tento trik zrealizovať. Ódu na slávneho iluzionistu, ktorý unikol z každého zajatia, vydala koncom minulého roka Dua Lipa a ďalší Houdini, ktorý môže ovládnuť singlové rebríčky, vstupuje na scénu práve dnes.

Houdini je pilotným singlom z pripravovaného dvanásteho albumu The Death of Slimy Shady, ktorý Eminem ohlásil minulý mesiac zdieľaním upútavky na fiktívny kriminálny seriál s názvom Detroit Murder Files. Moderátor šou, prezentujúc upútavku na nadchádzajúcu epizódu, diskutoval o smrti Eminemovho dlhoročného alter ega Slim Shadyho.

"Blonďavý antihrdina známy ako Slim Shady nemal vďaka svojim zložitým a často kritizovaným, jazykom krútiacim rýmom núdzu o nepriateľov. Rovnaké drsné texty a kontroverzné žvásty mohli nakoniec viesť k jeho zániku. Pripojte sa ku mne, keď sa znova pozrieme na udalosti, ktoré viedli k vražde Slim Shadyho."

Majster ilúzií tragicky zahynul v Detroite 24. októbra 1926 vo veku 52. V rovnakom veku vydá Eminem avizovaný album, ktorý ukončí éru slávneho alter ega Slim Shadyho. Okrem tejto súvislosti prináša singel Houdini ešte niekoľko zaujímavých aspektov. Tým prvým je, že sa vo videoklipe k nemu Eminem vracia k hitu Without Me, do ktorého po dvadsiatich dvoch rokoch vstúpi cez časový portál. A tak vidíme Eminemov dvoch - toho z minulosti s blonďavým imidžom zo začiatku kariéry, a toho zo súčastnosti s tmavými vlasmi a záľubou v čiernej farbe. Fanúšikovia rapera nájdu okrem toho v novom videoklipe ešte množstvo ďalších odkazov na hit z roku 2002.

Ďalším zaujímavým momentom je refrén, ktorý obsahuje úryvok zo skladby Abracadabra americkej rockovej kapely Steve Miller Band. Jej autorom je Steve Miller. Pieseň z roku 1982 pochádza z rovnomenného albumu. Stala sa celosvetovým hitom, ktorý sa umiestnil na prvom mieste singlových rebríčkov v šiestich krajinách sveta. Abracadabra bol jedným na najväčších hitov kapely vôbec.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)