Vyhľadávaná štúdiová hudobníčka Daniela Lovlin predstavila svoj nový videoklip. Je prvým na pôvodnú autorskú hudbu. Skladbu ss názvom El Lovlin pre ňu zložil známy slovenský skladateľ a producent Adam Kuruc.

Mladá huslistka Daniela Lovlin, ktorá je absolventkou konzervatória v Žiline, je verejnosti známa najmä ako členka husľovo-popového tria G-Strinx. Rozhodla sa však začať aktívne pracovať na svojej sólovej kariére a výsledkom jej dvojročnej práce bude debutová EP platňa s autorskými inštrumentálnymi skladbami.

V jej hudbe dominujú husle, žánrovo sa pohybuje na pomedzí klasiky, rocku a popu. Ako však naznačuje prvý zverejnený singel El Lovlin, nie sú jej cudzie ani iné hudobné smery. Strhujúca inštrumentálna novinka je dielom Adama Kuruca, má moderný zvuk a pohybuje sa hranici viacerých žánrov. Okrem huslí jej dominuje elektronika, po krátkom intre prekvapia breakbeatové rytmy, zaujímavé je aj striedanie pokojnejších a výbušných pasáži, či syntezátorová medzihra.


"O videoklip k piesni El Lovlin sa postaral František Gažík z Media Projectu. Teší ma, že si v ňom zatancoval skvelý Ivan Martis," hovorí Daniela Lovlin, vlastným menom Daniela Štrbová. Ako dodáva, popri práci na vlastnom EP trávi v nahrávacom štúdiu čas aj kvôli iným umelcom. V minulosti spolupracovala na nahrávkach skupiny Hex, Pavla Hammela, Petra Cmorika i raperov Rytmusa a Majselfa. Jej umenie využila aj speváčka Tina.  

Fanúšikovia Daniely Lovlin si na Youtube v minulosti obľúbili jej videoklip k pesničke Karla Jenkinsa Palladio. Za zmienku stojí aj jej interpretácia hitu formácie Tatu All About Us, či emotívny Schindlerov zoznam slávneho filmového skladateľa Johna Williamsa. Po sľubne znejúcom debute bude určite zaujímavé sledovať ďalší hudobný vývoj tejto talentovanej huslistky.

Text: Hudba.sk (zdroj: TS, upravená a doplnená redakciou)
Foto: archív huslistky