Anglická kapela Muse vydá na jeseň svoju ôsmu štúdiovku. Novinka bude mať názov Simulation Theory a na trh sa dostane 9. novembra. Nahrávka vznikla v produkcii skupiny, Richa Costeyho, Mikea Elizonda, Shellbacka a Timbalanda.

V základnej edícii bude obsahovať 11 skladieb, z ktorých Muse predstavili už štyri single - Thought Contagion, Dig Down, Something Human a naposledy vo štvrtok aj The Dark Side. Rovnako ako k predošlým trom aj k poslednej menovanej ponúkli futuristický videoklip.


Album bude dostupný aj v deluxe a super deluxe edícii. Prvá bude mať 16 a druhá dovedna 21 skladieb. Nahrávky budú obsahovať napríklad akustickú gospelovú verziu piesne Dig Down, koncertnú verziu Thought Contagion či akustické verzie viacerých skladieb vrátane Something Human.

Zoznam skladieb na albume Simulation Theory:
(štandardná verzia)

1. Algorithm
2. The Dark Side
3. Pressure
4. Propaganda
5. Break it to Me
6. Something Human
7. Thought Contagion
8. Get Up and Fight
9. Blockades
10. Dig Down
11. The Void

Kapela Muse vznikla v roku 1994 a tvoria ju Matt Bellamy (spev, gitara, klávesy), Dominic Howard (bicie) a Christopher Wolstenholme (basgitara). Prvý album Showbiz vydali v roku 1999 a nadviazali naň nahrávkou Origin Of Symmetry (2001). Po nej nasledovali albumy Absolution (2003), Black Holes And Revelations (2006), The Resistance (2009), The 2nd Law (2012) a Drones (2015), ktoré sa dostali na prvé miesto britského albumového rebríčka, pričom s poslednou menovanou dobyli aj americký rebríček Billboard 200.

Za nahrávky The Resistance a Drones získali ceny Grammy v kategórii Najlepší rockový album. Na konte majú aj množstvo ďalších ocenení ako napríklad 18 NME Awards, päť MTV Europe Music Awards, sedem Q Awards, dve BRIT Awards, štyri Kerrang! Awards či jednu MTV Video Music Award.


Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Facebook.com/muse

Súvisiaci interpreti: Muse