V magický dátum 11.11.2022 sa na pódiu v krásnych priestoroch Starej tržnice v centre Bratislavy predstaví český pesničkár Tomáš Klus. Jeho koncert bude súčasťou podujatia Mladé víno v Starej tržnici, ktoré v sebe spája kvalitné slovenské víno a hudbu.


Tomáš Klus spríjemní návštevníkom degustovanie mladých vín svojimi melodickými skladbami z nového albumu Cítím ale aj obľúbených starších nahrávok. Hudobnými hosťami podujatia budú aj speváčka Zuzana Mikulcová s gitaristom Andrejom Hruškom. Jej autorské projekty sa pohybujú na pomedzí viacerých žánrov s prvkami popu, soulu a elektronickej hudby. Jej posledný audiovizuálny projekt Fúzie sú o rešpekte, spájaní a búraní predsudkov voči iným národom a inakosti ako takej.

Ďalšou interpretkou, ktorá sa na podujatí Mladé víno v Starej tržnici odprezentuje, bude slovenská multižánrová speváčka Sisa Fehér, ktorá sa venuje najmä soulu, folku či jazzu. Vystúpi v komornej verzii projektu Sisa Fehér & KHI v doprovode hudobníkov Vojtěcha Procházku a Miroslava Hloucala. 

Zoznam interpretov uzatvára pezinská blues-rocková formácia Wet floor, ktorú spája zvuk poctivej hudby 60. a 70. rokov. Energické vystúpenie týchto charizmatických chalanov si určite nenechajte ujsť. Podujatie obohatia svojimi vlastnými ale aj prevzatými skladbami.

Mladé víno v Starej Tržnici, 2022 Zdroj: PR / Víno pod hviezdami
Zimná edícia festivalu Víno pod hviezdami

Podujatie Mladé víno v Starej tržnici je zimnou edíciou obľúbeného letného vinársko-hudobného festivalu Víno pod hviezdami. Ten sa koná už od roku 2016 každoročne začiatkom augusta v malebných viniciach v meste Pezinok.

Podujatie v sebe spája ochutnávku vín z vinárstiev prevažne z Malokarpatského regiónu a skvelú hudbu v podaní domácich ale aj zahraničných interpretov. Na festivale sa už predstavili kapely ako Horkýže Slíže, Billy Barman, Medial Banana, Polemic, Fallgrapp, N.O.H.A., United Flavour a ďalší. Predaj lístkov na Víno pod hviezdami 2023 sa spustí práve na prvom ročníku zimnej edície podujatia v Starej tržnici.

Augustový termín konania festivalu Víno pod hviezdami nie je náhodný. Práve začiatkom augusta totiž môžeme na oblohe sledovať meteorický roj perzeidov, tzv. "padanie hviezd". Keď to spojíme s vinohradmi, pohárom vína v ruke a príjemnou hudbou, atmosféra je naozaj magická.

Víno pod hviezdami 2021 Zdroj: Jakub Steinecker
Ochutnávka nielen mladých vín

11. novembra sa v Bratislave okrem hudobných intepretov predstaví aj 20 vinárstiev z Malokarpatskej oblasti. Na svet v tomto období prichádzajú mladé vína, ktoré tu budete môcť ochutnať. Nebudú však chýbať ani staršie ročníky, takže si budete môcť vychutnať naozaj rozsiahlu škálu vín.

Medzi vinárstvami nebudú chýbať napríklad Farebné vinárstvo, Terra Parna, Via Magna – POMFY, Carpate Diem, Víno Purus, Vinárstvo Skovajsa a ďalší. Zoznam všetkých vinárstiev nájdete na webe www.vinopodhviezdami.sk.

Brány Starej tržnice na námestí SNP sa otvoria v piatok 11. novembra už o 17:00. Súčasťou vstupenky je sklenený pohár a 10 degustačných lístkov. Degustačné lístky bude možné na mieste dokúpiť. A aby to nebolo iba o víne, čakajú na Vás aj viaceré stánky s rôznymi gastro špecialitami.

Vstupenky:  

Pripomeňte si atmosféru letnej edície festivalu vo videu z posledného ročníka tohto romantického poduajtia:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za organizátorov podujatia poskytla Marcela Farbulová. Správu sme upravili.