Škótska speváčka Emeli Sandé obhájila so svojou štúdiovkou Our Version Of Events (2012) minulotýždňové prvenstvo v britskom albumovom rebríčku. Nahrávka, ktorá vyšla ešte vo februári, sa na prvú priečku UK Chartu vrátila pred týždňom.

Z debutovej štúdiovky 25-ročnej rodáčky z Alfordu sa vo Veľkej Británii predalo už viac než 1,3 milióna kópií, čo ju radí medzi najlepšie sa predávajúce albumy roka.

K žiadnej zmene nedošlo ani na druhej priečke, ktorá už tretí týždeň po sebe patrí spevákovi Ollymu Mursovi so štúdiovkou Right Place Right Time (2012). Na trojku poskočila barbadoská hviezda Rihanna s albumom Unapologetic (2012), ktorý bol v predchádzajúcom vydaní UK Chartu na šestke.

Z trojky na štvorku klesol kanadský spevák Michael Bublé s deluxe verziou jeho vlaňajšieho albumu Christmas (2011) a zo štvorky na päťku zas Bruno Mars s nahrávkou Unorthodox Jukebox (2012). Do prvej desiatky sa tento týždeň nedostala žiadna novinka, vrátila sa však do nej Rita Ora s debutom Ora (2012), ktorý bol pred týždňom až na 36. mieste. 

Emeli Sandé - My Kind Of Love

James Arthur sa vrátil na čelo singlového UK Chartu

Anglický spevák a víťaz deviatej série súťaže The X Factor James Arthur sa s piesňou Impossible po týždni vrátil na prvé miesto britského singlového rebríčka. Za uplynulý týždeň sa z jeho debutového singla predalo ďalších 184-tisíc kópií, čím celková predajnosť dosiahla už 897-tisíc kusov.

Z trojky na dvojku sa posunuli Will.i.am a Britney Spears so spoločnou skladbou Scream & Shout, ktorá pochádza z rapperovho pripravovaného štvrtého albumu #willpower. Ešte väčší posun smerom nahor zaznamenal Psy s hitom Gangnam Style na trojke, ktorému pred týždňom patrila šiesta priečka.

O tri priečky poskočili aj Olly Murs a Flo Rida so skladbou Troublemaker, ktorá je aktuálne na štvorke. Naopak, vianočná skladba He Ain't Heavy, He's My Brother, ktorú pod názvom The Justice Collective nahrali viacerí známi hudobníci a speváci na pamiatku obetí futbalovej tragédie na štadióne Hillsborough v Sheffielde z roku 1989, sa prepadla z prvého miesta až na päťku. Do top 10 sa tento týždeň nedostala žiadna novinka. 

James Arthur - Impossible

Pozrite si aktuálnu TOP 20 UK Chartu


Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/emelisande 

Súvisiaci interpreti: Emeli Sandé, James Arthur