Medzi jednotlivými pesničkami svojím hovoreným slovom navodzuje atmosféru Iggy Pop. Jeho latentná prítomnosť je hnacím motorom i leitmotívom kompilácie.

Medzi jednotlivými pesničkami svojím hovoreným slovom navodzuje atmosféru Iggy Pop. Jeho latentná prítomnosť je hnacím motorom i leitmotívom kompilácie. Neuponáhľaný Iggy si svoje vstupy vychutnáva a iste by sa uplatnil ako veľmi sugestívny nočný rozhlasový DJ.
Meno tejto dopolpása vyzlečenej ikony pionierskych dôb punkrocku zaštíťuje renomé celého soundtracku, na ktorom sa podieľajú inak skôr menej známe postavy hudobného neba. Táto skutočnosť však nie je mienená ako výčitka, pretože nosič obstojí aj ako zaujímavá hudobná kompilácia vypovedajúca o jednej z tvárí súčasnej rock-popovej kultúry a v svojej primárnej funkcii zvukového sprievodu k počítačovej hre iste pôsobí spoľahlivo.
Hudba má dobrú schopnosť spájať sa s ďalšími, najmä vizuálnymi vnemami. Atmosféra väčšiny skladieb je skôr temná a záhadná, takže priamo navodzuje obrazotvornosť a vťahuje nás do ponúknutých situácií.
Aj vďaka tomu, že sa nejedná o známe mená a opočúvané hlasy, hudobná zložka nepôsobí „rušivo“, neodvádza zbytočne pozornosť a nevťahuje nás do vopred zaškatuľkovaných slepých uličiek. Tvorcovia hry tak dostávajú hráča pomocou atmosféry skladieb tam, kde ho chcú mať. Kto sa ale nevenuje hre, môže si medzi týmito novými, či začínajúcimi menami nájsť svojich favoritov a možno aj osobné objavy, pri ktorých výskyte v budúcnosti by bolo vhodné zbystriť pozornosť.

Spomedzi štrnástich účinkujúcich by sa dali vypichnúť napríklad The Raveonettes, Phantom Planet, Syntax, The BellRays, Hope Of The States a samozrejme Iggy and the Stooges.
Isteže CD so soundtrackom k počítačovej hre sa nezaobíde bez ďalších bonusov, ktoré ožívajú po založení média do CD mechaniky počítača. Nachádza sa tu Making of k videoklipu Driv3r a ďalšie doplnky.
Trochu prekvapivo pôsobí zvukový mastering CD, zámer tvorcov kompilácie, náhoda, či akýkoľvek iný dôvod, ktorý zapríčinil, že zvuková kvalita niektorých skladieb je poznačená skreslením. Vyššie frekvencie sú rozstrapkané a poznamenané jemným praskotom.

Tvrdiť, že soundtrack Driv3r prináša večnosť pretrvávajúce hudobné perly by bolo prehnané. To čo mu nechýba je zjednocujúca atmosféra a dobrá dramaturgia, vďaka ktorej aj skupiny relatívne odlišného zrna vyznievajú vo vzájomnom spojení logicky. Nejedná sa o oddychovú hudbu, ale ak si niekto nájde k tomuto CD svoju vlastnú cestu a vzťah, nosič mu za odmenu aj po rokoch môže veľmi dobre pripomenúť, čo robil v lete 2004 a kam sa v tom čase rútil tento svet.

Vydavateľstvo: Sony Music, 2004
Celkový čas: 77:55
Link: www.dri3r.com


Zoznam skladieb a linky skupín:

1. Mellowdrone "Cmon and Try"
http://www.mellowdrone.com/
2. Phantom Planet "Big Brat"
http://www.phantomplanet.com/
3. Iggy And The Stooges "Gimme Danger"
http://www.iggypop-virginrecords.com/
4. The Raveonettes "Bowels Of The Beast"
http://www.raveonettes.com/
5. SLO-MO "Boy from the City"
http://www.slo-mo.co.uk/
6. Syntax "Destiny"
7. Okuniev "Ripe For The Devil"
http://www.okuniev.com/
8. Teddybears STHLM "Move Over"
http://www.teddybears.com/
9. Narco "The 2nd Evolution/Stand Off"
http://www.narcomusic.co.uk/
10. Narco "Evil Brother"
http://www.narcomusic.co.uk/
11. Los Halos "Black Thread"
http://www.loshalos.com/
12. Stateless "Exit"
http://www.stateless-online.com/
13. The BellRays "Zero PM"
http://www.thebellrays.com/
14. Hope Of The States "Static In The Cities"

Zdroj: TS MusicServer