Morhotronic. Spomenie si ešte dnes niekto na túto značku? Za jej názvom bol ukrytý vtedy ešte mladučký Stano Šimor a do tanečného rytmu s veľkým úspechom obliekal známe slovenské a české pesničky.

Morhotronic. Spomenie si ešte dnes niekto na túto značku? Za jej názvom bol ukrytý vtedy ešte mladučký Stano Šimor a do tanečného rytmu s veľkým úspechom obliekal známe slovenské a české pesničky.
Tanečnú verziu nesmrteľnej Darinky Mandarínky by si ešte niektorí mohli pamätať. Dnes je zo Šimora už viac Belgičan ako Slovák a jeho služby, či skôr nadanie vyhľadávajú tie najväčšie hviezdy domácej hudobnej scény.
Už v úlohe producenta tanečnej hudby sa Stano postaral o triumfálny návrat Heleny Vondráčkovej na hudobnú scénu. V jeho produkcii vznikli jej tri posledné tanečné albumy a každý z nich bol ocenený platinou za predaj.

Nielen z Vondráčkovej je však Šimor živý. Najnovšie sa ako producent podpísal i pod album štvorice Touch. Kto je to a čo je to sa pravdepodobne dozviete na ich internetových stranách. Ak teda má niekto záujem. Bohužiaľ, v booklete sa podobné, myslím, že dosť podstatné informácie nenachádzajú. Majiteľ tam nájde všetky texty, informácie o autoroch, o producentovi, ale o samotnej formácii nič.
V každom prípade ide o štvoricu zloženú z dvoch chlapov a dvoch žien, ktorí na albume predstavujú akúsi česko–ruskú zlátaninu, aspoň čo sa textov týka. Kto je tu Rus - kto nie - a či tam vôbec nejaký aj je alebo či táto partia len účelovo využila akýsi slovanský boom, ktorý tu nastáva, to netuším... A ani nemám chuť po tom pátrať. Dôležitejšie sú iné veci.
Totiž napriek tomu, že Touch Party je obyčajný komerčný, a ešte k tomu i tanečný album, je celkom stráviteľný. Možno je to už spomínaným spojením ruského a českého jazyka, možno tým, že táto tanečná hudba nie je až tak násilná a odporná ako všetky tie tragédie, ktoré znejú odvšadiaľ naokolo. 
Toto dielko sa dá vypočuť bez akéhokoľvek rizika i niekoľkokrát za sebou a vôbec nepôsobí rušivo ani neuráža. Samozrejme, opäť ide o komerčný album, ale treba uznať, že vznikol v našich zemepisných šírkach a ak si uvedomíme, čo všetko sa u nás produkuje, tak toto je naozaj vcelku znesiteľné.
Tanečná hudba mi je proti srsti, ale toto sa dá. Hor sa na zábavu. Mejdan môže začať!

Vydavateľstvo: Universal Music, 2004
Linky: www.touchmusic.cz

TRACK LIST:
01. Intro
02. Ljubi Menja Po Francuzski
03. Lásko kde jsi
04. Safro Dance
05. Zdánlivá iluze
06. Pastoj
07. Touha
08. Touch Party
09. Znáješ
10. S tebou
11. Ona to ví
12. Ljubi Menja Po Francuzski (extended mix)

Zdroj: TS MusicServer