Lemmy Kilmister je ako rozprávková, či skôr komiksová postavička dodávajúca svojim priaznivcom potrebné ilúzie a energiu. Od sedemdesiatych rokov sa svet sa zmenil radikálne a mnohokrát.

Lemmy Kilmister je ako rozprávková, či skôr komiksová postavička dodávajúca svojim priaznivcom potrebné ilúzie a energiu.
Od sedemdesiatych rokov sa svet sa zmenil radikálne a mnohokrát. Prostredie, ktoré sformovalo zlého chlapca rokenrolu, Lemmyho, sa do súčasných čias prenieslo už iba v podobe skanzenu.
Na koncertoch Motorhead sa však stále v hojnom počte stretávajú vyznávači alternatívneho spôsobu života – časť z nich skutočne žije tak ako vyzerá, ale väčšinu predstavujú skôr „víkendoví bojovníci“. Tí síce žijú v relatívnej symbióze s dobou a spoločnosťou, ale nevynechajú príležitosť na dobitie bateriek na koncertoch jedného z oporných stĺpov heavy rocku – britských Motorhead.

Lemmyho drsný spev, skreslený zvuk basgitary (na ktorú hrá vlastným spôsobom – trsátkom a v akordoch), jeho zjav, muzikantský a textársky potenciál sa za vyše tridsať rokov existencie prakticky nezmenili.
Ak by sa niekto nazdával, že Lemmy nemá dosť síl nato, aby vládal kráčať s dobou, bol by na omyle. Jeho sila spočíva hlavne v tom, že neochvejne vytrval na svojom poste, vytvoril si vlastnú tvár, či skôr grimasu, ktorá však nie je maskou – nedá sa zložiť. Je to stále on, slobodný, závislý na tom, aby nič z toho čo robí nebola pretvárka. "We are MOTORHEAD and we are going to kick your ass."
Lemmyho heavy rock je hudba, ktorá sa najlepšie hrá aj vychutnáva v spoločenstve podobne naladených ľudí. Hoci sa v jeho kapele vystriedalo už viacero výrazných individualít, nikto nespochybnil jeho leaderský post.
Motorhead je zároveň kapelou aj projektom vizionárskej Lemmyho duše.

Záznam z koncertov zachytených na DVD sa odohráva počas európskeho turné skupiny v roku 1991, konkrétne v hale Deutche Museum v nemeckom Mníchove.
Kapela hrala v zostave Lemmy (spev a basa), Phil Campbell (gitary), Wurzel (gitary) a Phil Taylor (bicie). Atmosféra koncertu si zachováva svoju surovosť, hudba je typickou zmesou rokenrolu, punku, heavy metalu a motorkárskeho rocku.
Medzičasom kapelu opustil jeden z gitaristov – Wurzel - ktorý iste svojím dielom formoval tvár Lemmyho jednoduchej hudby, táto strata však bola vyvážená ďalšou výmenou na bubeníckom poste. Imidžového Phila Taylora nahradil švédsky rockový virtuóz Mikkey Dee. Jeho bubnovanie je esenciou energie a pracného objavovania elementárnych postupov, ktoré posunuli atómovú mašinu kapely ešte o stupeň vyššie v svojom výraze.
Koncerty v mníchove si však zachovali svoju nezameniteľnú tvár a po vyše dekáde zostali spomienkou na jednu z klasických zostáv skupiny.

DVD nie je vo svojej surovosti dezertom na každodenné užívanie. Pri konzumácii tejto hudby je lepšia striedmosť, ktorá je však vyvážená prírodne zakonzervovanou kvalitou.

Vydavateľstvo: Sony Music, 2004
Celkový čas: cca 66 min.
Zvuk: Dolby Digital 5.1 Surround Sound / PCM Stereo
Obraz: čiernobiely

Zoznam skladieb:
Metropolis
I’m So Bad
Going to Brazil
Traitor
No Voices In The Sky
Just cos you got the Power
Angel City
Love Me Forever
Ramones
Orgasmatron
Killed By Death
Ace Of Spades

Zdroj: TS MusicServer