Tak tomuto sa už hovorí výberovka. Ak sa v záplave komerčných tanečných skladačiek objaví takýto inteligentný výber hudby, tak to už naozaj stojí za pozornosť.

Tak tomuto sa už hovorí výberovka. Ak sa v záplave komerčných tanečných skladačiek objaví takýto inteligentný výber hudby, tak to už naozaj stojí za pozornosť.
Album Vive 2004 vyšiel pri príležitosti európskych futbalových majstrovstiev. I tie tento rok priniesli nejedno prekvapenie. Isté však je, že tohtoročného víťaza o nejaký čas vystrieda niekto nový. Ale táto hudba tu ostane. Prekvapivo dobrý album bude tohtoročnú športovú lahôdku pripomínať neustále.
Na albume neočakávajte (až na jednu výnimku) žiadne nové hudobné perly. Práve naopak. Tento album ponúka to najlepšie, čo v poslednom čase uzrelo svetlo sveta a malo by to byť súčasťou archívu každého hudobného fanúšika. 
Zabudnite na to, že to bude tanečné. Je to rockový nálet ako šialený! Ak sa aj objaví v „programe“ nejaká „veselšia“ záležitosť, vždy je to niečo veľmi príjemné.
Je prekvapujúce, že jediná novinka na platni, akási hymna tohtoročných majstrovstiev, v  podaní Nelly Furtado - Forca, našla na tomto albume svoje miesto. Jednoznačne veľký letný hit sa absolútne líši od ktorejkoľvek inej pesničky na albume. Je rýchly, dynamický, ale na druhej strane nie lacno tanečný. Toto všetko dával dohromady určite nejaký hudobný šaman.
A čo ďalej? Špička! U2, Limp Bizkit, Blur, Rasmus a ďalšia porcia špičkových hudobných mien s tými najväčšími vlastnými hitmi. 
Album ponúka 19 skladieb a odtrhnúť sa od tohto albumu je nemožné. Skvelý na domácu párty, vynikajúci do auta (ak vám neukradli prehrávač). Osobne si presne takto predstavujem kvalitnú hudobnú skladačku. Až mi je ľúto, že takýto skvost musel vyjsť až pri akejsi športovej udalosti. Ale vďaka aspoň za to, tadiaľto by mala viesť cesta vydavateľov častejšie.
Zbohom všetky Tanečné ligy a a podobné šarlatánstva. Tomuto sa hovorí muzika.

Vydavateľstvo: Universal Music, 2004

TRACK LIST:
01. U2 – Beautiful Day
02. Blur – Song 2
03. Limp Bizkit – Rollin´
04. The Rasmus – In The Shadows
05. New Radicals – You Get What You Give
06. The Cardigans – My Favourite Game
07. Smash Mouth – All Star
08. The All – American Rejects – Swing, Swing
09. Chumbawamba – Tubthumping
10. Bob Marley – Soul Shake Down Party
11. Junior Senior – Move Your Feet
12. Daft Punk – One More Time
13. Fatboz Slim – Right here, Here Now
14. The Hives – Hate To Say Told You So
15. Queens Of The Stone Age – Go With The Flow
16. Puddle Of Mudd – Control
17. Oasis – Supersonic
18. Nickelback – Someday
19. Nelly Furtado - Forca

Zdroj: TS MusicServer