Šestica mladých ľudí. Francúzština. To je Miou-Miou. Vypočutie si ich hudby len tak náhodou spôsobí šok, že táto 6-členná kapela pochádza z Čiech.

Šestica mladých ľudí. Francúzština. To je Miou-Miou. Vypočutie si ich hudby len tak náhodou spôsobí šok, že táto 6-členná kapela pochádza z Čiech. Ako každá iná sa zjavila odnikiaľ, ale o to priebojnejším hlasom sa ozýva prostredníctvom jazyka, ktorý pôsobí európskejšie než skomercializovaná angličtina a podmanivejšie než samotná melodická čeština. Francúzština sa v tomto prípade stáva bonbónikom, ktorý len zvýrazňuje neobvyklú sviežosť a prekvapujúco presne dávkovanú hudobnú gradáciu.
V prípade Miou-Miou by sa dalo povedať, že ide o akýsi druh letného albumu - jeho atmosféra je pozitívna, spontánna. Avšak kvalitatívne je album dômyselnou a elegantnou hudobnou skladačkou, ktorá ničím nenapodobňuje suterén súčasných textov a jednoliatosť rytmov. Samotní členovia kapely svoj počin nazývajú experimentálnym popom a zdá sa, že tento pokus v sebe spojil to viac inteligentnejšie čo v ére popu za posledné roky vo svete vzniklo.
Miou-Miou vťahuje do svojho sveta bez opýtania. Hneď na začiatku zaujmú nevtieravosťou, sviežosťou, hravosťou, akousi insolventnou dávkou univerzálnosti. Táto hudba je skôr pocitom, ktorý možno v nirváne vychutnať kdesi na lúke. Ruky za hlavou, nohy prekrížené, slnko páli do očí. A ticho zaplaví nával radosti, v ktorej si preloženou nohou krúžite do rytmu. A tajne túžite, nech takýchto vecí prúdi vzduchom viac.
Pravdupovediac, na albume nenájdete nič nové, všetko tu už vlastne tak či onak bolo. Ale to neustále „ale“ je opodstatnené aj v tomto prípade. Pretože toto všetko je v ich prevedení originálne, zjavne robené srdcom. Album je prezentáciou radosti z hudby. Radosti zo života. Pod túto náladu sa podpísali aj texty, ktoré sa nepokúšajú lamentovať, filozofovať a presviedčať. Nálada albumu sa nemení. Rýchlosť nestrieda ohavný sladký opar, atmosféru udržiava šikovná trojkombinácia jazyka, hudby a hlasu, ktorý vyrába svojou hravou opojnosťou samostatný príbeh v každej piesni.

Tento debutový album obsahuje 6 pesničiek, jeden hudobný a jeden video bonus. Hudobný bonus je ozajstnou lahôdkou. Líši sa rytmom, zložením, prevedením. V niektorých častiach pripomína Ecstasy of Saint Theresa alebo Khoibu frekventovanejším použitím elektronických vsuviek, ale ťažko porovnávať kávu s čajom. Spomínané video je AV zložkou k Rendre Temps a čo k nemu dodať? V jednoduchosti je krása a na bicykli zájdete ďalej než pešo...

V prípade 6 Chants Pour Les Chats niet kapele čo vyčítať, pretože štart sa im vydaril ozaj pompézne, keďže ich promo je navyše sprevádzané aj štýlovým multimediálnym CD, za ktoré by sa nik nemusel hanbiť – príjemný obsah je zabalený v estetickom balíčku, ktorý by ste najradšej nepožičiavali ani tým najspoľahlivejším priateľom.
Grafické prevedenie obalu či samotná grafika CD je hravá a nenásilná. Po spustení CD vo svojom počítači nájdete základné informácie o kapele, video, fotoarchív celej kapely, speváčky, momentky z nahrávania v štúdiu, z natáčania videoklipu, ďalej hudobnú stopu vo formáte MP3, pôvodné texty piesní vo francúzštine ale aj v českej verzii.
Vydavateľstvo: PURRR Records, 2004
Celkový čas: 28:03 min.

Track list:
1. Dans Mon Lit
2. Une Petite Fille Et Les Couleurs
3. Rendre Temps (velours souterrain version)
4. Chaque Jour
5. Du Lait Et Du Miel
6. De Ma Fille Et Du Ciel

Dans Mon Lit (the violine mix)
Rendre Temps (CD – extra viéoclip)

Link: www.miou-miou.cz

Zdroj: TS MusicServer