Nechcem si to ani len predstaviť. Na budúci rok bude kapela Westlife oslavovať desiate výročie svojho vzniku. Aká to bude musieť byť oslava? Dôvod? Veľmi jednoduchý a prozaický.

Nechcem si to ani len predstaviť. Na budúci rok bude kapela Westlife oslavovať desiate výročie svojho vzniku. Aká to bude musieť byť oslava? Dôvod? Veľmi jednoduchý a prozaický.
Za deväť rokov svojej existencie vydali títo sladkí chlapci deväť albumov, dajú sa kľudne považovať za najdlhšie fungujúcu chlapčenskú formáciu vôbec, ktorú neohrozil ani odchod ktoréhosi z členov. Na budúci rok tu budú desať rokov.

Nepochybujem, že vydajú výber svojich najväčších hitov, určite v exkluzívnom balení, s množstvom bonusov a neviem čoho, a možno nás potešia aj ďalším radovým albumom. A na ten výber svojich najväčších hitov bezpochyby zaradia aj niektoré zo skladieb z nateraz aktuálneho albumu Back Home. Z pre mňa nepochopiteľných príčin sa im stále darí veselo útočiť na hitparády, a čuduj sa svete, celkom úspešne.

V prípade skladačky ich najväčších hitov si však posvietim najmä jednu vec. Koľko z tých „ich“ hitov bude vôbec pôvodných. Pretože ak už Westlife nesiahnu do krajností a nevydajú rovno celý album coververzií, tak si naozaj nepamätám ani jeden ich na album, na ktorom by aspoň jedna takáto skladba nebola.
Žiaľ situácia sa nezmenila ani po deviaty raz. Skladba Home, ktorá celý projekt promuje je vlastne cover verziou staršieho hitu Michaela Bubleho. Takže pokračujeme v zabehanom trende a ja už celkom prestávam chápať, v čom tkvie popularita tohto chlapčenského zoskupenia.
Však už aj zostarli a nie sú tak sladkí ako pred desiatimi rokmi, ich umelecký smer začal stagnovať na jednom mieste a neposúvajú sa nikam. V čom to je?

Ťažko hľadať odpovede tam, kde by každý na túto otázku odpovedal inak, ak by predstavil svoj názor. Aj ja jeden mám. Napriek všetkým negatívam, sú chlapci z Westlife jednými z mála chlapcov v skupinách, ktorí vedia spievať (aj keď uznávam, že som ich nikdy nevidel na živo a v nahrávacom štúdiu sa dá dnes už aj čarovať).
Za druhé, možno uznávam, že počúvanie ich sladkých platní ma nudí, no tiež priznávam, že ma neuráža. Aj napriek večne preberaným hitom, aj napriek únavne pomalým skladbám, treba uznať, že vokálne sú albumy Westlife výborné a niekedy mám dokonca pocit, akoby ich ani nerobili kvôli peniazom, ale preto, že ich to baví.
A toto všetko platí aj o novinke Westlife. Hrala tu dookola raz, druhý raz, tretí raz som to už do konca nevydržal, ale ani raz som nemal pocit, že by sa mi touto platňou chcel niekto vysmiať do očí. A to je poriadne veľká devíza.

Vydavateľstvo: Sony BMG Music Entertainment, 2007
Celkový čas: 47:32

Linky: www.westlife.com, www.sonybmg.cz, www.anarchy.sk

Zoznam skladieb:
Home
Us Against The World
Something Right
Im Already There
When Im With You
Have You Ever
Its You
Catch My Breath
The Easy Way
I Do
Pictures In My Head
You Must Have Had A Broken Heart

Zdroj: TS MusicServer