Odovzdávanie cien Grammy sa uskutoční už 12. februára. Organizátori oznámili nové mená účinkujúcich, ktorí sa premiérovo predstavia v zaujímavých spoluprácach.

Najviac nečakaným spojením na 59. ročníku udeľovania cien Grammy je spoločné vystúpenie, v ktorom sa predstaví hip-hopová skupina A Tribe Called Quest, spevák a raper Anderson .Paak a Dave Grohl z rockovej kapely Foo Fighters. Okrem nich organizátori podujatia oznámili aj spoločné vystúpenie francúzskeho dua Daft Punk s kanadským spevákom The Weekndom.

Tí spolupracovali na singli Starboy, takže ich spojenie sa dalo očakávať, hoci účasť francúzskych robotov na akomkoľvek podujatí je v posledných rokoch veľkou vzácnosťou. Naposledy sa na pódiu objavili v roku 2014, tiež na udeľovaní najprestížnejších hudobných cien, kde vystúpili po boku Pharrella Williamsa, Nilea Rodgersa a Stevieho Wondera s hitom Get Lucky.

Ďalšími novo ohlásenými menami sú aj speváčky Alicia Keys a Maren Morris, ktoré takisto vystúpia spoločne. Už skôr potvrdenými vystupujúcimi sú Adele, John Legend, Metallica, Bruno Mars, Carrie Underwood a Keith Urban. Zoznamu kandidátov na zisk zlatých gramofónikov tento rok vládne speváčka Beyoncé, ktorá si na konto pripísala deväť nominácií. O jednu menej majú Drake, Rihanna a Kanye West. Odovzdávanie cien sa uskutoční 12. februára v losangeleskom Staples Center a moderovať ho bude James Corden. 

Prečítajte si: Ovládne Grammy Beyoncé? Tu sú nominácie v hlavných aj žánrových kategóriách

Zdroj: SITA (Pitchfork.com), Hudba.sk
Foto: David Black - Sony Music