Brooklynský producent a dídžej Baauer sa s virálnym hitom Harlem Shake udržal na prvom mieste amerického singlového rebríčka Billboard Hot 100. Tento singel síce pôvodne vyšiel ešte vlani v máji, známym sa však stal až po tom, čo sa z neho v uplynulých týždňoch stala internetová senzácia.

Na vrchol rebríčka sa dostal najmä preto, že jeho zostavovatelia už nezohľadňujú len predajnosť singlov a ich hranosť v rádiách, ale aj údaje o streamoch oficiálnych videoklipov na YouTube z územia USA.


Rovnako ako pred týždňom je na druhom mieste dvojica Macklemore a Ryan Lewis s ich hitom Thrift Shop, v ktorom hosťuje spevák Wanz. Z osmičky až na trojku postúpil americký spevák Bruno Mars s čerstvým singlom When I Was Your Man. V prvej desiatke nie je žiadna novinka, po prvý raz sa ale do top 10 dostal singel Love Me, pod ktorým sú podpísaní Lil Wayne, Drake a Future.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 v rebríčku

Na čele albumového rebríčka zostávajú Mumford & Sons

Britská kapela Mumford & Sons sa s druhou štúdiovkou Babel (2012) opäť udržala na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200. S nahrávkou Babel (recenzia) strávi na čele už piaty týždeň. Kapela združená okolo Marcusa Mumforda z nej od 18. do 24. februára predala v USA ďalších 63-tisíc kópií. Mumford & Sons boli na jednotke naposledy vlani v januári, no pred týždňom sa na vrchol vrátili po tom, čo 10. februára získali cenu Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Zaujímavosťou je fakt, že naposledy bola akákoľvek skupina na čele viac ako päť týždňov ešte na prelome rokov 2001 a 2002. Kapela Creed vtedy rebríčku sedem týždňov kraľovala s nahrávkou Weathered (2001). Odvtedy dokázali Billboard na dlhšie ako päť týždňov ovládnuť už len sóloví interpreti, dvojice alebo rôzne kompilácie.

Z tretej priečky na druhú postúpil v rebríčku americký spevák Bruno Mars s aktuálnou štúdiovkou Unorthodox Jukebox (2012). Posun smerom nahor zaznamenal aj spevák Josh Groban, ktorý s čerstvým albumom All That Echoes (2013) poskočil z päťky na trojku. Štvrtá pozícia aktuálne patrí kompilácii hitov Now 45, prvú päťku uzatvára coloradská folk-rocková formácia The Lumineers so štúdiovkou Lumineers (2012).

Informácie pochádzajú z webstránky www.billboard.com.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/baauermusic

Súvisiaci interpreti: Baauer, Mumford & Sons