Britská rocková formácia Electric Light Orchestra, známa aj pod skratkou ELO, sa v lete predstaví na Slovensku. V sobotu 18. augusta vystúpi na Hrade Devín ako headliner na akcii Pocta slobode.

Formácia Electric Light Orchestra pôsobila na scéne od roku 1970 do roku 1986. Na scénu sa vrátila v rokoch 2000 až 2001. Skupina pochádzajúca z anglického Birminghamu sa preslávila tvorbou moderných rockových a popových piesní s nádychom klasiky. Pri komponovaní využívala zvuk čela, huslí, lesného rohu či iných dychových nástrojov.

Kapelu preslávili hity ako I, Last Train to London, Livin' Thing, Shine A Little Love, Xanadu, Hold on Tight či Evil Woman. Na svojom konte má 12 štúdiových albumov, z ktorých sa na celom svete predalo viac ako 50 miliónov kópií.

Tvorbu legendárnej skupiny na hrade Devín odprezentuje projekt The Orchestra s originálnymi členmi ELO a ELO Part II v zložení Mik Kaminski, Louis Clark, Eric Troyer, Phil Bates, Gordon Townsend a Glen Burtnik.

Vstupenky na akciu Pocta slobode 2012 sú v predaji na stránke listky.hudba.sk. Lístky na státie stoja 35 eur, vstupenky označené ako VIP státie pod pódiom sa dajú kúpiť za 45 eur.

Oficiálny začiatok akcie je naplánovaný na 18:00. V predošlých rokoch sa na tomto podujatí predstavil zakladateľ skupiny The Animals Eric Burdon, speváčka Sinéad O'Connor či bývalý spevák Yes Jon Anderson.

ELO - Last Train to London

Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/electriclightorchestra

Súvisiaci interpreti: Electric Light Orchestra